Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαυρεωτικήΣύλλογοιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση της Ομοσπονδίας Παραλιακών Συλλόγων με τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΤΗΛ

Τη Δευτέρα 6/6/2016 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβούλιου της Ομοσπονδίας με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΤΗΛ στο χώρο των εγκαταστάσεων του βιολογικού Λαυρίου. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:

1. Δέσμευση εκ μέρους της Διοίκησης της ΔΕΥΑΤΗΛ για την αντικατάσταση έως το τέλος Ιουνίου των ειδικών φίλτρων στα συστήματα απόσμησης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας των λυμάτων του βιολογικού , ώστε να περιοριστεί σημαντικά η δυσοσμία η οποία ταλαιπωρεί τους οικισμούς μας.

2. Υλοποιείται η δέσμευση της διοίκησης του βιολογικού και από 1/7/2016 θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική μπάρα εισόδου ( σύστημα e-pass) για καλύτερο έλεγχο και καταγραφή των εισερχομένων βυτίων. Υπήρξε επίσης στη διάρκεια της συζήτησης η δέσμευση ότι θα εντατικοποιηθεί η παρακολούθηση της διαδικασίας εκκένωσης των βυτίων ώστε να τηρούνται οι προδιαγραφές και να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον.

3. Θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση από την πλευρά της ΔΕΥΑΤΗΛ προς το Διασυλλογικό σχετικά με όλες τις μετρήσεις & ελέγχους που πραγματοποιούνται για τη καθαρότητα των επεξεργασθέντων λυμάτων, τα οποία και θα κοινοποιούνται από την Ομοσπονδία μας για την ενημέρωση των οικιστών.

4. Ανάληψη πρωτοβουλίας από τη ΔΕΥΑΤΗΛ και τον Δήμο Λαυρεωτικής για τη διενέργεια άμεσων συζητήσεων:
α) με τη ΔΕΗ και DOW προκειμένου να διευκρινισθούν οι τρόποι λειτουργίας των βιολογικών μονάδων που διαθέτουν.
β) με την επίτροπο, ώστε να εξεταστεί με ποιο τρόπο μπορεί να εγκριθεί κονδύλι για αντισταθμιστικά οφέλη των οικισμών που βρίσκονται κοντά στον βιολογικό αλλά και να καλυφτούν τα έξοδα έλεγχου και μέτρησης από εργαστήριο της επιλογής του Διασυλλογικού.

5. Στα πλαίσια των δράσεων για αντισταθμιστικά οφέλη, συμφωνήθηκε η διάθεση βυτιοφόρων και αποφρακτικών, στους οικισμούς μας με χαμηλότερο κόστος. Οι λεπτομέρειες θα κοινοποιηθούν μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία της ΔΕΥΑΤΥΛ με τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων.

Ακολούθησε περιήγηση στις εγκαταστάσεις του βιολογικού και επιτόπια συζήτηση για επιμέρους θέματα.

Θα υπάρχει συνεχή ενημέρωση για τη πορεία του χρονοδιαγράμματος και την υλοποίηση των συμφωνηθέντων με τακτικές επισκέψεις στο χώρο του βιολογικού, με γνώμονα πάντα τη προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων των οικισμών.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν:
Από την Ομοσπονδία: ο Νικηφόρος Φρατζέσκος- Πρόεδρος Διασυλλογικού & Συλλόγου Τσονίμας , ο Θέμιστοκλης Μακαντάσης- Αντιπρόεδρος Διασυλλογικού & Πρόεδρος Συλλόγου Πανοράματος , ο Θανάσης Αντωνιάδης- Ταμίας Διασυλλογικού, ο Στέλιος Γρηγοράκος- Πρόεδρος του Συλλόγου Περιγιάλι, ο Σπύρος Ιορδανίδης-Πρόεδρος του Συλλόγου Συρί, ο Βαγγέλης Ταράσης-Γραμματέας Συλλόγου του Περιγιάλι

Από την ΔΕΥΑΤΗΛ: Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤΗΛ Σταύρος Κρητικός, ο τεχνικός ασφαλείας Σωκράτης Βαρβιτσιώτης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Αντώνης Κωστάλας .

Για το Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος             Ο Γραμματέας

Ν. Φρατζέσκος          Μ.Ναυπλιώτης

diasyllogiko-deyathl1
diasyllogiko-deyathl2