Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
greek-bees: Διατροφή & Υγεία

Το ελαιόλαδο ως καλλυντικό

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο προερχόμενο από βιολογικές καλλιέργειες συνιστά πολύτιμο αγαθό για την υγεία της επιδερμίδας και του δέρματος.

Στην αρχαιότητα είχε χαρακτηριστεί ως ” υγρός χρυσός “. Από τα πανάρχαια χρόνια χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή αρωμάτων. Οι Έλληνες έβαζαν αρωματισμένο λάδι όχι μόνο στο σώμα τους αλλά και στα μαλλιά τους και πιθανόν στα ρούχα τους. Για τον καλλωπισμό χρησιμοποιούσαν το καλύτερο ποιοτικό λάδι. Οι Ασκληπιάδες, στο Ιερό του Ασκληπιού, είχαν την ιδιότητα ιερέως και ιατρού, παρείχαν δε ιατρική θεραπεία με την χρήση ελαιολάδου  και  ψυχοσωματική αγωγή  μέσα  σε ένα ωραίο φυσικό περιβάλλον, υγιεινό κλίμα, ψυχαγωγία και λατρεία.

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο προερχόμενο από βιολογικές καλλιέργειες συνιστά πολύτιμο αγαθό για την υγεία της επιδερμίδας και του δέρματος. Η μοναδικότητά του οφείλεται στην χημική του σύσταση.

Περιέχει τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, ελαϊκό, λινελαϊκό, α-λινολενικό και αραχιδονικό. Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα προστατεύουν την μεμβράνη των κυττάρων από την απώλεια του νερού μέσα από τα κύτταρα και την εισροή τοξινών.

Επίσης στους λιπαρούς τύπους δέρματος μειώνουν σημαντικά την φλεγμονή. Η χρήση καλής ποιότητας λιπαρών, όπως  τα βιολογικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα λιπαίνει το δέρμα και διατηρεί ανέπαφα τα αντιοξειδωτικά του χαρακτηριστικά.

Σημαντική είναι και η παρουσία των τοκοφερολών, γνωστές  για την αντιοξειδωτική τους δράση. Αποτελούν βασικά συστατικά του κολλαγόνου και της ελαστίνης, περιορίζουν την επίδραση της UVG  ακτινιβολίας στο δέρμα και βελτιώνουν την υφή του.

Οι φυσικά ισορροπημένες ποσότητες δραστικών για το δέρμα συστατικών, που  περιέχει  το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, επιδρούν θετικά στην εύρυθμη λειτουργία της επιδερμίδας, συμμετέχοντας στις διαδικασίες του μεταβολισμού και της θρέψης στην λειτουργία ενζυμικών συστημάτων, ενώ παράλληλα αποτελούν  βασικά συστατικά των κυττάρων.

Ως αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω, το  δέρμα τονώνεται, αναζωογονείται και επανακτά την φυσική του λάμψη και ομορφιά.

Ανακαλύψτε πιστοποιημένα βιολογικά καλλυντικά προϊόντα κορυφαίας ποιότητας, με βάση το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με φυτικά βιολογικά εκχυλίσματα, που περιποιούνται απολύτως αγνά και φυσικά το πρόσωπο και το σώμα: Κρέμα Προσώπου, Γαλάκτωμα Προσώπου, Κρέμα Χεριών, Κρέμα Σώματος, Κρέμα για τα Μάτια.

Αρέσει σε %d bloggers: