Ανάβυσσος – Σούνιο: Η χαρά της οδήγησης!

Το ταξίδι δεν είναι μόνο μετακίνηση. Η ανάγκη του ανθρώπου να γνωρίσει, να αλληλεπιδράσει και να ξεφύγει από τη ρουτίνα, βρίσκεται μέσα στο ίδιο του το DNA. Ταυτόχρονα είναι και η ίδια η χαρά της οδήγησης, που συνήθως δεν χρειάζεται ούτε καν αφορμή για να μας βάλει σε διαδικασία αναζήτησης της τέλειας διαδρομής.

Τέλεια διαδρομή: μεγάλη υπόθεση και μεγάλη κουβέντα, καθώς μπορεί να είναι σε άσφαλτο ή χώμα, παραλιακή η ορεινή, κοντινή η μακρινή, ανάλογα τις διαθέσεις και τα γούστα κάθε οδηγού.

Στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί γιατί μαγευτικές διαδρομές υπάρχουν σε κάθε σπιθαμή της. Στην κυριολεξία είναι εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες. Από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο και από την Κέρκυρα έως το Καστελόριζο, δρόμοι που ακολουθούν το ανάγλυφο του εδάφους κατεβαίνουν σε παραλίες και σκαρφαλώνουν σε  βουνοκορφές, προσφέροντάς μας έναν αστείρευτο πλούτο εικόνων και ευχαρίστησης.

Ανάβυσσος – Σούνιο

Η πιο προσιτή «τέλεια διαδρομή» για κάθε Αθηναίο. Από το Καλαμάκι ακόμα έχει ενδιαφέρον, με τη θάλασσα συνεχώς δίπλα να ανοίγει τον ορίζοντα και τη διάθεση. Δεν έχει άλλωστε τυχαία χαρακτηριστεί «Αττική Ριβιέρα» η τεράστια ακτογραμμή.  Ωστόσο, με κατεύθυνση προς Σούνιο, η χάραξη γίνεται πολύ ενδιαφέρουσα μετά την Ανάβυσσο, πάντα παραλιακά, όπου υπάρχουν «πατημένες» στροφές των –δεν λέμε πόσων- χιλιομέτρων με ορατότητα, όπου κανείς μπορεί να «λυσσάξει» με ασφάλεια αν δεν είναι Κυριακή και καλοκαίρι. Από το κέντρο της Αθήνας, η απόσταση μέχρι το Σούνιο είναι 80 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Αρέσει σε %d bloggers: