ΓΣ Κερατέας: Εντυπωσίασαν τα τμήματα Ρυθμικής & Ενόργανης στο 16ο Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής στο Λαύριο

Τα τμήματα ΡΥΘΜΙΚΗΣ και ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ γυμναστικής του Γ.Σ.ΚΕΡΑΤΕΑΣ την Παρασκευή 17.06.2016 (ρυθμική) και το Σάββατο 18.06.2016 (ενοργανη) εντυπωσίασαν με την εμφάνιση τους στο 16ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ που για μια ακόμη χρονιά διοργάνωσε το Ν.Π.Δ.Δ. “ΘΩΡΙΚΟΣ” του δήμου ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ.
Η διοργάνωση ήταν άψογη και οφείλουμε να ευχαριστησουμε τους ανθρώπους του Ν.Π.Δ.Δ.”ΘΩΡΙΚΟΣ” για την φιλοξενία.

Ο Γ.Σ.ΚΕΡΑΤΕΑΣ λειτουργεί τμήματα ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής τα τελευταία έξι χρόνια.Υποστηρίζει τα τμήματα αυτά με υλικοτεχνική υποδομή και έχει μισθώσει ειδικό χώρο για την ενόργανη γυμναστική.

Η επιτυχία των τμημάτων έχει την βάση της στο μεράκι των ανθρώπων του Γ.Σ.ΚΕΡΑΤΕΑΣ αλλά και στον επαγγελματισμο και την άρτια κατάρτιση των προπονητριών-γυμναστριών αποφοίτων ΤΕΦΑΑΑ κ.ΜΑΡΙΑΣ ΜΩΡΟΓΛΟΥ και ΒΑΣΙΑ ΓΙΑΠΤΣΕ.

Ευχαριστούμε τους 80 και πλέον αθλητες-τριες που στελεχώνουν τα τμήματα ΡΥΘΜΙΚΗΣ-ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ.

Στις 21.06.2016 το τμήμα ενόργανης γυμναστικής συμμετέχει στο COSMOGYM FESTIVALL στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Η προπονήτρια Ενόργανης Γυμναστικής , κ.Βάσια Γιαπτσέ ανέφερε σχετικά:
“Το τμήμα της Ενόργανης ξεκίνησε φέτος το Σεπτέμβρη και αποτελείται από 55 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 5-14 ετών. Τα παιδιά έμαθαν φέτος τη βασική δομή της προπόνησης, θέσεις σώματος, στηρίξεις και πολλές ασκήσεις εδάφους. Στόχος μου είναι τα παιδιά να καλλιεργούν όλες τις φυσικές τους ικανότητες όπως ταχύτητα, δύναμη, ευλυγισία, νευρομυϊκή  συναρμογή, καθώς επίσης την χάρη και τη  χορευτικότητα. Με την Ενόργανη Γυμναστική το παιδί αποκτά αυτοπειθαρχία, αυτοέλεγχο σώματος και πνεύματος, επιμονή και προσήλωση στο στόχο και στη συνεχή προσπάθεια, αυτοπεποίθηση,  ευγενή άμιλλα και ομαδικότητα μέσα από παιγνιώδεις ασκήσεις και χορό. Στη γιορτή του Γ.Σ.Κερατέας το πρώτο τμήμα παρουσιάστηκε με “Το Μαγικό Φλάουτο” και το δεύτερο τμήμα με “Τον Κυνηγό…των πεταλούδων!!!”. Είμαι πολύ ευχαριστημένη απο τις εμφανίσεις των παιδιών και από την εξέλιξη τους από την αρχή της χρονιάς. Το δεύτερο τμήμα έκανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση στο Λαύριο, όπου ήταν και το πρώτο Φεστιβάλ που πήραν μέρος τα παιδιά και ακολουθεί η τελευταία μας παρουσίαση την Τρίτη 21/6 στο Διεθνές Φεστιβάλ, Cosmogym Festival στο Περιστέρι, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά-καλλιτεχνικά γεγονότα στην Ελλάδα καθώς συγκεντρώνει πάνω από 5500 συμμετέχοντες. Όπως οι περισσότερες Διεθνείς διοργανώσεις το Cosmogym Festival, είναι ένα μη αγωνιστικό γεγονός που ο μοναδικός στόχος των συμμετεχόντων είναι η συμμετοχή και η αγάπη τους για τον Αθλητισμό. Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία και είμαι σίγουρη ότι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γ.Σ.Κερατέας για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που μας παρείχε για να γίνει με ασφάλεια η προπόνηση, τον Δήμο για τη μεταφορά μας στο Περιστέρι και την έφορο της Ενόργανης(Βαρβαρα Τσοδουλου)  για τη βοήθεια της.”

gs-kerateas-gymnastikh2

gs-kerateas-gymnastikh3

gs-kerateas-gymnastikh6

gs-kerateas-gymnastikh1

gs-kerateas-gymnastikh5

gs-kerateas-gymnastikh4

Αρέσει σε %d bloggers: