Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ.Αττικής Πέτρος Φιλίππου στην παράσταση “Memories for Life” στο Λαύριο – ΒΙΝΤΕΟ

Η παράσταση με τίτλο “Memories for life” με θέμα το παρελθόν και το παρόν, το παλιό και το νέο, ανέβηκε στο Λαύριο το Σάββατο 25 Ιουνίου στο πλαίσιο του Προγράμματος «Meeting the Odyssey».

Μέσα από το συμβολικό ταξίδι της «Οδύσσειας», μια ομάδα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, με διαφορετικές εθνικές και πολιτισμικές ταυτότητες, ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη με το θρυλικό «HOPPET», το μοναδικό ιστιοφόρο που επέζησε του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με σκοπό να σκοτώσουν τις προκαταλήψεις και να βρουν κοινές αφηγήσεις στη ζωή των Ευρωπαίων μέσα από θεατρικές παραστάσεις.

Φέτος το καλοκαίρι η ομάδα αυτή έρχεται στον τελικό της προορισμό, στην πατρίδα του Οδυσσέα, την Ελλάδα με στάσεις σε Λέρο, Λέσβο, Ελευσίνα, Λαύριο, Σκύρο και Ικαρία.
Η Ελλάδα επιλέχθηκε με κριτήρια πολιτιστικά, αλλά και ως ένδειξη αλληλεγγύης στη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης.
Έτσι, κάνοντας στάσεις σε σημεία εξαιρετικής σημασίας, το πρόγραμμα υπογράμμισε την ανάγκη για συνεργασία και διάλογο ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη – υποδοχείς χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, που εκπροσωπούν διαφορετικά έθνη, κουλτούρες, γλώσσες και θρησκείες.

Την παράσταση ‘Memories for life” στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Νεότητας Εύη Αποστολάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εντεταλμένος για τον Τουριστικό Σχεδιασμό Θεόδωρος Αγγελόπουλος και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος του θεατρικού προγράμματος «Meeting the Odyssey» την Πέμπτη 7 Ιουλίου στον ίδιο χώρο στο Λαύριο με την παράσταση “Waiting for the Rain”.

Meeting the Odyssey στην παράσταση Memories for Life στο Τεχνολογικο Πάρκο Λαυρίου!

Δημοσιεύτηκε από Πέτρος Φιλίππου – Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής στις Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

Η πρώτη παράσταση με τίτλο “Memories for life” του διεθνούς θεατρικού σχήματος “Meeting the Odyssey ” ανέβηκε στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου ξεκινώντας το ταξίδι της Οδύσσειας στην Ελλάδα! Το ταξίδι της Οδύσσειας έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια στην Ευρώπη με το ιστιοφόρο Hoppet και πάνω από 150 ηθοποιούς και συνεχίζει φέτος στην πατρίδα της Οδύσσειας με πολλές παραστάσεις σε όλη τη χώρα . Η πρώτη παράσταση έγινε σε συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Λαυρεωτικής ενώ η δεύτερη θα γίνει στον ιδιο χώρο στις 7/7/16 ώρα 9μμ.

Δημοσιεύτηκε από Πέτρος Φιλίππου – Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής στις Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

Αρέσει σε %d bloggers: