Θα τροφοδοτεί την Αττική το αιολικό πάρκο στη βραχονησίδα Άγιος Γεώργιος απέναντι από το Σούνιο

To αιολικό πάρκο ισχύος 73,2 MW που έχει κατασκευάσει η ΤΕΡΝΑ στη βραχονησίδα Άγιος Γεώργιος (Σαν Τζώρτζης) απέναντι από το ακρωτήριο Σούνιο σύντομα θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία.

Πρόκειται για το πρώτο αιολικό πάρκο που εγκαθίσταται σε βραχονησίδα. Ο Άγιος Γεώργιος με έκταση 4.300 στρεμμάτων βρίσκεται σε απόσταση 12 μιλίων από το Σούνιο.

Σύμφωνα με την εταιρεία το πάρκο θα εκμεταλλευτεί το τεράστιο αιολικό δυναμικό του Αιγαίου για να παράγει ενέργεια που θα μεταφέρεται μέσω αποκλειστικού υποθαλάσσιου καλωδίου στην Αττική.

Την είδηση έδωσε χθες ο επικεφαλής του Ομίλου ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης, ο οποίος κάνοντας απολογισμό του 2015, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ξεκίνησε η κατασκευή της μονάδας Πτολεμαΐδα 5, συνολικού ύψους 1,4 δισ. Ευρώ, για λογαριασμό της ΔΕΗ από την κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει και η εταιρεία.

Επίσης φέτος υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή μετρητικών σταθμών του αγωγού ΤΑΡ, ύψους 230 εκατ. ευρώ, ενώ ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος «που θεωρείται πρότυπο από πλευράς σχεδιασμού και κατασκευαστικών απαιτήσεων”.

Στην ενέργεια, ο όμιλος ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ συνέχισε το επενδυτικό του πρόγραμμα αναπτύσσονταςνέα έργα ΑΠΕ, σήμερα, διαθέτει σε λειτουργία έργα ισχύος 664 MW, ενώ ακόμα 124 MW βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής.

Πρόσφατα αδειοδοτήθηκε μεγάλο αιολικό πάρκο, ισχύος 150 MW στο Τέξας των ΗΠΑ.Για τις θερμικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού του ομίλου, ο διευθύνων σύμβουλος υποστήριξε πως οι ζημιές οφείλονται στις υπάρχουσες εκκρεμότητες με τις ρυθμιστικές αρχές, αναφορικά με το νέο μοντέλο εξασφάλισης διαθεσιμότητας ισχύος.

http://www.econews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: