Ο σχολικός κήπος του Γυμνασίου Κερατέας – ΒΙΝΤΕΟ

Στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα του σχολικού κήπου, που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας τη σχολική χρονιά 2015-2016, έλαβαν μέρος δεκαοκτώ παιδιά από την πρώτη και τη δευτέρα τάξη.

Τα παιδιά έμαθαν να χειρίζονται πολλά από τα εργαλεία του κήπου και να εκτελούν σε ικανοποιητικό βαθμό πολλές κηπουρικές εργασίες όπως σκάλισμα, πότισμα, ξεβοτάνισμα, κλάδεμα, φύτεμα, προετοιμασία εδάφους κ.α. Έμαθαν να συνεργάζονται και κατάφεραν με την ομαδική προσπάθεια να πραγματοποιήσουν πολύ δύσκολες εργασίες που ατομικά δεν θα μπορούσαν να τις φέρουν σε πέρας με κανένα τρόπο. Με τη δουλειά τους κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να μεταμορφώσουν τον σχολικό μας κήπο, ο οποίος άρχισε σιγά –σιγά να δείχνει την ομορφιά του.

Οι στόχοι του προγράμματος επετεύχθησαν σε μεγάλο βαθμό και σε αυτό βοήθησαν και οι δύο επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν, η μία στο ΚΠΕ Λαυρίου και η άλλη στον Κήπο του Διομήδους.

Στόχος μας για την επόμενη χρονιά είναι να υπάρξει συνέχεια αυτής της προσπάθειας και με συστηματική δουλειά να μεταμορφώσουμε:
– τον κήπο μας σε μία όαση δροσιάς για το σχολείο μας
– και τους μαθητές μας σε «επίμονους κηπουρούς».

Αρέσει σε %d bloggers: