Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνεχίζεται με επιτυχία το πιλοτικό επισιτιστικό πρόγραμμα στο Δήμο Λαυρεωτικής

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε  η δεύτερη φάση του επισιτιστικού προγράμματος σε Λαύριο και Κερατέα από το Δήμο Λαυρεωτικής.  Σταθερή στις δεσμεύσεις της, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, με στόχο την καταπολέμηση των φαινομένων ένδειας στο Δήμο μας, συνεχίζουν μια συντονισμένη προσπάθεια κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, λειτουργώντας υποστηρικτικά στις ανάγκες σε είδη και τρόφιμα.

Με γνώμονα τα παραπάνω, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος μας προχώρησε σε μία ακόμα διανομή τροφίμων την Παρασκευή 1 Ιουλίου στην Κερατέα και το Σάββατο 2 Ιουλίου στο Λαύριο, στηρίζοντας συνολικά πάνω από 900 ωφελούμενες οικογένειες!

Τα πακέτα τροφίμων που διαμοιράστηκαν πληρούν όλους τους όρους του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών και τις εκάστοτε Αγορανομικές και Υγειονομικές και Κοινοτικές διατάξεις και περιλάμβαναν νωπό κοτόπουλο, φέτα, γραβιέρα, λάδι, γάλα, τοματοχυμό, όσπρια, ζυμαρικά , ρύζι, ζάχαρη και αλεύρι.

Παράλληλα με τη δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου μας, το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους , η Δημοτική Αρχή μερίμνησε την ένταξη του Δήμου μας στο πρόγραμμα Τ.Ε.Β.Α. αλλά και στο προαναφερόμενο πιλοτικό πρόγραμμα.

 Η διανομή των τροφίμων μέσα από τα εν λόγω προγράμματα προς τους δικαιούχους γίνεται σταδιακά και οι ωφελούμενοι ειδοποιούνται τηλεφωνικά από  το Γραφείο Δημάρχου του Δήμου Λαυρεωτικής.

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

kotopoula

tsantes