Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΠεριφέρεια ΑττικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά με τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Πέτρο Φιλίππου και κ. Κατερίνα Θανοπούλου

Συνάντηση στο Δημαρχείο του Δήμου Λαυρεωτικής πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 μεταξύ του Δημάρχου Δημήτρη Λουκά, του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου και της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Κατερίνας Θανοπούλου. Ταυτόχρονα, στη συνάντηση παρόντα ήταν στελέχη της Κοινωνικής Πολιτικής των δύο Δημοτικών Ενοτήτων Λαυρίου και Κερατέας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Δήμου, καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ζαχαρίας Πελέκης.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος κ. Λουκάς και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Θανοπούλου επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας και Αποκατάστασης της Κερατέας και εν συνεχεία περιηγήθηκαν σε όλες τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, αλλά και στο χώρο προσωρινής διαμονής Σύριων προσφύγων στο Σούνιο.

Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συζήτηση που διεμήφθη στο Γραφείο Δημάρχου, καθώς τονίστηκε η εξαιρετική συνεργασία Δήμου Λαυρεωτικής και Περιφέρειας σε θέματα επισιτιστικής βοήθειας, μέσα από διάφορα προγράμματα (Επισιτιστικό Πρόγραμμα από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Επισιτιστικής Βοήθειας και το Πρόγραμμα Παροχής τροφίμων σε άστεγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής ). Παράλληλα, γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου ο Δήμος, να ανταποκριθεί στην πρόσκληση  της έγκαιρης υποβολής προτάσεων για:

Α) τη λειτουργία ΚΗΦΗ στο Δήμο μας

Β) Κοινωνικό Παντοπωλείο – Κοινωνικά Συσσίτια – Κοινωνικό Φαρμακείο

Γ) τη συμμετοχή του Δήμου Λαυρεωτικής μαζί με άλλους δύο Δήμους σε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια για την ενίσχυση των υπαρχουσών Κοινωνικών Δομών.

Πιστεύουμε, πως η πολιτική βούληση και η ικανότητα που διακρίνουν τη σχέση μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, θα οδηγήσουν σε μια αγαστή συνεργασία, με πρακτικά οφέλη για τα κοινωνικά σύνολα που έχουν ανάγκη.

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

dhmos-lavreotikhs-periferia-attikhs1

dhmos-lavreotikhs-periferia-attikhs2

dhmos-lavreotikhs-periferia-attikhs3