Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
Νέα ΕποχήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το παράπλευρο οδικό δίκτυο και τους κόμβους από Κερατέα έως Λαύριο

Καθοριστική ήταν η παρέμβαση της Παράταξής μας στο σημερινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής, σχετικά με την συζήτηση σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής του θέματος της έγκρισης της Μ.Π.Ε. του έργου «Μελέτη Παράπλευρου Οδικού Δικτύου και Ανισοπεδοποίησης Κρίσιμων Κόμβων στον Οδικό Άξονα Σταυρού Λαυρίου (Τμήμα Μαρκόπουλο – Λαύριο), η οποία αφορούσε στο μεγαλύτερο τμήμα της την περιοχή της Κερατέας έως και τον κόμβο της ΔΕΗ στο Λαύριο.

Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς, ενώ είχε αποστείλει η Περιφέρεια στον Δήμο από τις 9-2-2016 σχετικό έγγραφο γνωστοποίησης της σχετικής Μελέτης και ζητούσε τις απόψεις του Δήμου επί αυτής, ΟΥΔΕΠΟΤΕ το γνωστοποίησε στους Δημοτικούς Συμβούλους (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) και ΟΥΔΕΠΟΤΕ ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο, ως κυρίαρχο όργανο, να εκφράσει τις απόψεις του επί της Μελέτης, καθόσον η σωστή υλοποίηση του έργου αυτού είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την ανάπτυξη και την λειτουργικότητα της πόλης της Κερατέας και των Οικισμών.

Και ενώ θα έπρεπε, ως όφειλε, ο Δήμαρχος κ. Λουκάς να θέσει σε διαβούλευση στο Δημοτικό συμβούλιο την Μελέτη αυτή και να προσκληθούν οι δημότες και οι Φορείς, ώστε να λάβουν γνώση του επικείμενου έργου και να εκφράσουν τις απόψεις τους, όπως έγινε επί διοικήσεώς μας για την Μελέτη της επέκτασης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου προς το Λαύριο, αντιθέτως ενεργώντας με απόλυτο τρόπο και καθεστωτική αντίληψη, σε ερώτησή μας γιατί δεν το έπραξε, μας απάντησε προκλητικά, ότι δεν χρειάζεται να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθόσον ο ίδιος συμφωνεί με την Μελέτη και ότι αυτή την άποψη θα εκφράσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο !!

Του χαλάσαμε όμως τα σχέδια, καθόσον με την παρουσία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα αργά το απόγευμα, αποτρέψαμε την συζήτηση του θέματος, όταν ο κ. Λουκάς, σε ερώτηση του Προέδρου του Π.Σ. εάν ζητά αναβολή, αρνήθηκε την αναβολή και ζήτησε να συζητηθεί το θέμα !

Αποτέλεσμα αυτής της απόλυτης και αντιδημοκρατικής στάσης του, ήταν να παρέμβει ο πρώην Δήμαρχος κ. Κων/νος Λεβαντής και να απαιτήσει την αναβολή της συζήτησης του θέματος, ώστε να εκφράσει την άποψή του το Δημοτικό Συμβούλιο επί της Μελέτης (όπως έχουν ήδη κάνει τα Δημοτικά Συμβούλια Μαρκοπούλου και Σαρωνικού), όπως και τελικά έγινε !

Η εν λόγω Μ.Π.Ε. για το παράπλευρο οδικό δίκτυο και τους κόμβους (ισόπεδους και ανισόπεδους) του οδικού άξονα Σταυρού – Λαυρίου, από Κερατέα έως Λαύριο, θα συζητηθεί στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη !

Γραφείο Τύπου

Δημοτικής Παράταξης

«Νέα Εποχή»