Η «Χρυσή Τομή» στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου για την παράσταση «ΟΡΝΙΘΕΣ» του Αριστοφάνη

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» Κερατέας σας προσκαλεί στην παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου το Σάββατο 20 Αυγούστου. 

Οι «Όρνιθες» είναι η πρώτη παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016.

Σε μετάφραση του Γιάννη Αστερή, ο Νίκος Καραθάνος διασκευάζει και σκηνοθετεί την αρχαία κωμωδία ενώ πρωταγωνιστούν οι : Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Νίκος Καραθάνος, Έμιλυ Κολιανδρή, Χρήστος Λούλης, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Νατάσσα Μποφίλιου, Άγγελος Παπαδημητρίου, Μιχάλης Σαράντης, Άρης Σερβετάλης, Άγγελος Τριανταφύλλου, Γαλήνη Χατζηπασχάλη και παίζουν ζωντανά οι μουσικοί: Μάριος Δαπέργολας, Σοφία Ευκλείδου, Δημήτρης Κλωνής, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Τίγκας.

  • Η αναχώρηση πούλμαν θα γίνει από την Κεντρική Πλατεία Κερατέας στις 4:00μ.μ.
  • Εισιτήριο πούλμαν 18€.
  • Διατίθενται εισιτήρια των 10€/Άνω διάζωμα και 20€/Ζώνη Β’(13€ Φοιτητικό – Άνω των 65 ετών).
  • Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 10 Αυγούστου 2016 (Περιορισμένα εισιτήρια).

Πληροφορίες-Κρατήσεις στα τηλέφωνα: 6934769110, 6987555223

ornithes-aristofanh2

Λίγα λόγια για την παράσταση:

 Η αρχαία κωμωδία παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 414 π.Χ. στα Μεγάλα Διονύσια αποσπώντας το δεύτερο βραβείο. Κορυφαίοι μελετητές θεωρούν τους Όρνιθες το καλύτερο από τα σωζόμενα έργα του Αριστοφάνη. Το έργο είναι γραμμένο σε μια εποχή όπου η ειρήνη δοκιμαζόταν σκληρά (Νικίειος ειρήνη), ενώ η επιχείρηση στη Σικελία ήταν σε εξέλιξη και την πολιτική κατάσταση της Αθήνας διαχειρίζονταν ακατάλληλα πρόσωπα.

 Το έργο αφηγείται την ιστορία δύο φίλων, του Πεισθέταιρου και του Ευελπίδη, που εγκαταλείπουν την πόλη τους, την Αθήνα, για να αναζητήσουν μια νέα πολιτεία «μαλακιά και παχουλή σαν πουπουλένιο στρώμα ή σαν την κοιλίτσα του μωρού». Και τη βρίσκουν στη χώρα των πουλιών, που την ονομάζουν «Νεφελοκοκκυγία». Τα πουλιά δέχονται τους δύο ξένους, τους δίνουν φτερά και όλοι μαζί ρίχνονται με ενθουσιασμό στην ανοικοδόμηση ενός τείχους στους αιθέρες, που αποκόπτει την επικοινωνία ανάμεσα στους θεούς και τους ανθρώπους. Η ευδαιμονία της νέας πολιτείας στηρίζεται σε αυτή την πρωτόγνωρη ιδέα. Φαντασία και πραγματικότητα, άνθρωποι, θεοί και ζώα μπλέκονται μοναδικά σε έναν κόσμο ονειρικό και άπιαστο όπου «η ευτυχία είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορείς να την πεις και δεν μπορείς να την πιστέψεις».

«Οι Όρνιθες μιλούν για μία πίστη στο απίστευτο» είπε ο Νίκος Καραθάνος για την παράσταση, την οποία θα «αγκαλιάσει» η μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου. Σκηνοθέτης και θίασος επιχειρούν να δουν τον Αριστοφάνη πιο ανθρώπινα με καθαρό βλέμμα, με στόχο να ακουστεί και να αγαπηθεί από την αρχή ο λόγος του κορυφαίου Αττικού κωμωδού.

Αρέσει σε %d bloggers: