Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΣύλλογοιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η μουσικοχορευτική παράσταση του Λαογραφικού Συλλόγου Κερατέας «ΑΠΟΛΛΩΝ»

Με μια μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στην Αγάπη και την Ξενιτιά έκλεισε τη φετινή του χορευτική χρονιά ο Λαογραφικός Σύλλογος Κερατέας «ΑΠΟΛΛΩΝ». Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων κας Μαρίνας Χριστοφάκη και του κ. Χρήστου Π. Τόλια, παρουσίασαν χορούς κυρίως από την νησιωτική Ελλάδα, τη Θράκη και την Ήπειρο ενώ το ρεμπέτικο τμήμα του συλλόγου παρουσίασε χορούς της λαϊκής μας παράδοσης.

apollon-ekdhlvsh1

Το πολυπληθές κοινό κατέκλυσε από νωρίς τον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας και το θερμό του χειροκρότημα επισφράγισε τη λήξη μιας ακόμα επιτυχημένης χρονιάς. Η συστηματική δουλειά που γίνεται στο σύλλογό μας, η καλή διάθεση και η συνεργασία όλων των μελών -σε όποια θέση κι αν βρίσκονται-οδήγησαν σε ένα υπέροχο αποτέλεσμα που εκτιμήθηκε από το κοινό.

apollon-ekdhlvsh2

Την βραδιά άνοιξε η πρόεδρος του συλλόγου κα. Δήμητρα Γ. Κατσίκη, η οποία στο σύντομο χαιρετισμό της ευχαρίστησε και απένειμε αναμνηστικά δώρα στους χορηγούς και υποστηρικτές του συλλόγου. Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή όπου η νυν πρόεδρος του συλλόγου κάλεσε την τέως πρόεδρο του συλλόγου κυρία Δώρα Ματάλα, προκειμένου να της απονείμει εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου τιμητική πλακέτα για την 25ετή προσφορά της στο Λαογραφικό Σύλλογο Κερατέας «ΑΠΟΛΛΩΝ», ενώ ταυτόχρονα ευχαρίστησε ονομαστικά την πρώτη προσωρινή διοίκηση του συλλόγου αλλά και το σύνολο των ιδρυτικών μελών για την συμβολή τους στην δημιουργία του Συλλόγου στα μέσα του 1990.

apollon-ekdhlvsh3

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: o Αντιπεριφερειάρχης Αν.Αττικής κος Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κος Δημ. Λουκάς, οι Αντιδήμαρχοι Λαυρεωτικής κκ. Ιωάννης Αδάμης και Παναγιώτης Τσίκλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λαυρεωτικής κος. Γεώργιος Σμέρος, εκπρόσωποι του Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ», ο τέως Δήμαρχος Λαυρεωτικής κος Κων/νος Λεβαντής, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα. Σόνια Τριανταφυλλίδου, κα. Φρόσω Σίνη, ο κ. Λάμπρος Μπουκουβάλας,  η κ. Αρετούσα Μακρή, ο κ. Σταύρος Ρόζης, κος. Σωτήρης Ιατρού, κα. Θηβαίου Θεοδώρα, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κερατέας κ. Κυριακή Χολέβα, οι. σεβασμιότατοι πατέρες των εκκλησιών της πόλης μας π. Ιωάννης Μωραΐτης, π. Σταμάτιος Ευσταθίου, π. Κων/νος Παπανικολάου, π. Καλλίνικος Ηλιόπουλος, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΚΕΦΑΛΟΣ» κα. Δήμητρα Πάλλη, ο εκπρόσωπος του κυρίου Μαρτίνου κ. Γεώργιος Γιάννακας, η κυρία Έλμα Δόγκα, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σταυρούλα Λαμπροπούλου, ο ιστορικός-συγγραφέας κ. Κων/νος Τσοπάνης, η κυρία Πίτσα Αργεντίνη, o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κερατέας κος Κων/νος Λουκάς, αλλά και εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων από το Λύκειο των Ελληνίδων Π. Κερατέας, τον Π.&Λ.Σ. Ηγέχορο, την «Μνησιμάχη», τη Χρυσή Τομή, τη Δημοτική Χορωδία Κερατέας, την Φιλαρμονική Κερατέας, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Ωδείου Κερατέας «Δ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ», του Σ.Ε. Οδηγισμού Κερατέας, του Θεατρικού Εργαστηρίου Κερατέας «ΘΕΣΠΙΣ», του Συλλόγου Πελοποννησίων Λαυρίου «Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» και του Συλλόγου Ηπειρωτών Λαυρίου «Ο ΠΥΡΡΟΣ».

apollon-ekdhlvsh4

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς μας κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, κ. Δημοσθένη Δόγκα για την πολυετή στήριξη του συλλόγου μας αλλά και τον κ. Θεόδωρο Μεγαγιάννη για την ευγενική χορηγία του γεύματος προς τιμήν των χορηγών μας. Ευχαριστούμε τέλος τον Δ/ντη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας για την άψογη συνεργασία, το φυτώριο του κ. Ιωάννη Θηβαίου για την ευγενική παραχώρηση των φυτών, τον σύνδεσμο ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ για την παραχώρηση καθισμάτων αλλά και όλους τους φίλους του συλλόγου μας, που εθελοντικά και ανιδιοτελώς βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της παράστασης.

apollon-ekdhlvsh5

Ευχόμαστε σε όλους Καλό καλοκαίρι!

Οι φωτογραφίες του Δελτίου Τύπου είναι από το αρχείο του φίλου και μέλους του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, κυρίου Διονύση Κλάδη . Τον ευχαριστούμε πολύ.