Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΝέα ΕποχήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δημοτική Παράταξη Νέα Εποχή – Έργα και Ημέρες της Διοίκησης Λουκά

Η παρέα που διοικεί το Δήμο μας, γίνεται συνεχώς περισσότερο επικίνδυνη για το παρόν και το μέλλον της Λαυρεωτικής. Λειτουργούν επιπόλαια αλλά και αλαζονικά συσσωρεύοντας προβλήματα και “στρουκοθαμηλίζουν υποκριτικά για όσα τους αφορούν.
Αυτό το μήνα, μέσα σε λίγες ημέρες, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους αποδεικνύοντας την ανεπάρκεια τους, τον αυταρχισμό αλλά και τη συνεχή τους προσπάθεια να καλύψουν με ψέμματα και προσωπικές επιθέσεις όσα τους αφορούν και αποκαλύπτονται στους πολίτες.

1. Μελέτη οδού Σταυρού – Λαυρίου.
Αφού μας επιτέθηκε χυδαία γιατί τον υποχρεώσαμε να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, στη συνεδρίαση της Τρίτης 12.07.2016, έκανε τουλάχιστον 10 προτάσεις για αλλαγές και πρότεινε συναντήσεις με τεχνικούς συμβούλους ώστε στο επόμενο συμβούλιο να διαμορφωθούν οι αντιρρήσεις του Δήμου.
Μνημείο υποκριτικής συμπεριφοράς που γύρισε όλη  τη λάσπη που προσπάθησε να μας ρίξει στον ίδιο.

2. Υπόθεση Συρίγου.
Στη συνεδρίαση της Τρίτης 12.07.2016, ο κ. Λουκάς ανακοίνωσε την παραίτηση του κ. Ιωάννη Συρίγου από τις θέσεις του Εντεταλμένου Συμβούλου και του Προέδρου τηςΔευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, χωρίς να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις.
Οι υπηρεσίες του δήμου, διαπίστωσαν, αρκετές ημέρες πριν την ανακοίνωση του κ. Λουκά, ότι ο γιός του συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου έχει πληρωθεί από το ΝΠΔΔ “ΘΟΡΙΚΟΣ” σειρά ενταλμάτων χρησιμοποιώντας παραποιημένα ή πλαστά δημόσια έγγραφα.
Ρωτάμε τον “αδιάφθορο” δημοτικό άρχοντα αν  έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να αποδοθούν ευθύνες και να ξεκαθαρίσει το θέμα και γιατί δεν ζήτησε την παραίτηση του πατέρα του εμπλεκόμενου και από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου;
Η υπόθεση είναι σοβαρή και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την κουκουλώσει.

3. Κατασκήνωση Κερατέας.

Για δεύτερη χρονιά προσπάθησαν να αναθέσουν τη λειτουργία της σε ιδιώτες.
Μετά από έγγραφο – κόλαφο του Υπουργείου Εργασίας ανακάλεσαν τον διαγωνισμό και τρέχουν να προλάβουν να είναι έτοιμοι για να φιλοξενήσουν παιδιά τον Αύγουστο.
Η επιπολαιότητα δίνει και παίρνει. Ξερόλες και παντογνώστες σε βάρος των πολιτών που ορκίστηκαν να υπηρετούν.
Και για να μην ξεχνάμε, το 2014 η λειτουργία της Κατασκήνωσης Κερατέας είχε κοστίσει 226.000 λειτουργώντας μεγαλύτερο διάστημα και με περισσότερα παιδιά σε σύγκριση με το 2015, όταν κατάφεραν να τριπλασιάσουν σχεδόν το κόστος ξοδεύοντας περισσότερα από 600.000 ευρώ οι νοικοκύρηδες.

4. Μετακομίζουν στη Γαλλία.
Ο Δήμαρχος και δύο συνεργάτες του, δύο αντιδήμαρχοι και δύο δημοτικοί σύμβουλοι επισκέπτονται από σήμερα μέχρι το Σάββατο την πόλη Quimper στη Γαλλία, όπως αναφέρουν σε χτεσινό Δελτίο Τύπου.
Τέτοια μαζική μετακόμιση δεν είχε γίνει ούτε τις παλιές καλές ημέρες του κ. Λουκά.
δε σέβονται ούτε την ανέχεια και τα προβλήματα των χιλιάδων ανέργων συμπολιτών και συνεχίζουν να προκαλούν με την ίδια αλαζονική συμπεριφορά τους, τα ταξίδια και τις φανφάρες.

5. Συνεδρίαση “παρωδία” του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την Παρασκευή 15.07.2016 το μεσημέρι ενημερωθήκαμε για Έκτακτη Συνεδρίαση την ίδια ημέρα στις 5:30μ.μ. Τα 6 υπερεπείγοντα θέματα μας έγιναν γνωστά μια ώρα πριν.

Παρά τις αντιρρήσεις μας για τη συζήτηση σοβαρών θεμάτων με αυτή τη διαδικασία, όπως η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, η συνεδρίαση έγινε για να μπορέσουν
να σώσουν ότι μπορούν μετά το μπάχαλο που προκάλεσαν στην Κατασκήνωση, να τακτοποιήσουν υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει και να πάρει παράτυπα και τη θέση του προέδρου του ΝΠΔΔ”ΘΟΡΙΚΟΣ” ο κ. Λουκάς, αντικαθιστώντας τον μέχρι τότε Πρόεδρο που είχε παραιτηθεί πριν λίγες ώρες
Παρωδία, παρατυπίες, ακροβατισμοί και υποψίες που δημιουργεί η παραίτηση του Προέδρου λίγο μετά την αποκάλυψη της “υπόθεσης Συρίγου”

Ο κ. Λουκάς και η παρέα του, κάθε μέρα που περνάει γίνονται και περισσότερο επικίνδυνοι.
Αγνοούν τις ανάγκες και τα προβλήματα των κατοίκων και της περιοχής, υποβαθμίζουν τις δημοτικές υπηρεσίες, απαξιώνουν το ρόλο του Δημοτικού    Συμβουλίου, διοικούν αυταρχικά και αλαζονικά έχοντας κάνει σημαία τους την οικογενειοκρατία, το βόλεμα των δικών τους, την υποκρισία και τα ψέμματα για να κρύψουν την ανυπαρξία έργου που τους χαρακτηρίζει.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Νέα Εποχή»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ