Η Κερατέα τίμησε τους Νίκο και Γιασεμή Σαραγούδα σε ένα παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία Μπιζάνι – ΦΩΤΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η παραδοσιακή συναυλία την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 στην πλατεία Μπιζάνι. Η πλατεία ήταν κατάμεστη καθότι η συμμετοχή των Νίκου και Γιασεμής Σαραγούδα ήταν γεγονός για την πόλη γιατί μετά από πολλά χρόνια θα είχε την χαρά να τους απολαύσει επί  σκηνής.

Την συναυλία άνοιξε η πενταμελής ορχήστρα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής η οποία αποτελούταν από τους Μαρίνα Μανωλάκου (τραγούδι), Αντώνη Καλιούρη (κλαρίνο), Βασίλη Αθανασιά (βιολί), Δημήτρη Ράπτη (λαούτο &  τραγούδι) και Βασίλη Οικονόμου (κρουστά).

Αμέσως μετά το ζεύγος Σαραγούδα ανέβηκε στην σκηνή όπου το ούτι του μπάρμπα Νίκου και η φωνή της κας Γιασεμής καθήλωσαν το κοινό στο πρώτο μέρος της βραδιάς.  Ακολούθησε βράβευση και τιμές για την πολύχρονη προσφορά τους στην παραδοσιακή μουσική,  από τoν πρόεδρο της «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ», τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά  και τις  προέδρους των συλλόγων «ΑΠΟΛΛΩΝΑ», «ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ» και «ΗΓΕΧΟΡΟΥ». Συγκινημένοι οι Νίκος και Γιασεμή Σαραγούδα ευχαρίστησαν τους φορείς και τον Δήμο Λαυρεωτικής για την τιμητική βραδιά και συνεχάρησαν όλους τους μουσικούς για την άψογη εκτέλεση.

Στη συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι και την σκυτάλη πήραν τα χορευτικά μέλη των τριών συλλόγων, όπου παρέσυραν όλους σε χορό μέχρι τις πρωινές ώρες. Στη μουσική βραδιά συμμετείχε και η Πρωτοβουλία Γυναικών Κερατέας ΜΝΗΣΙΜΑΧΗ  η οποία  μοίρασε παραδοσιακά εδέσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση τίμησαν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σίνη Φρόσω και Ιατρού Σωτήρης, η Κική Χολέβα και Θεοδώρα Θηβαίου από το τοπικό συμβούλιο Κερατέας και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Η εκδήλωση έγινε από την  “ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ” σε συνεργασία με  το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» και τον Δήμο Λαυρεωτικής καθώς και  την στήριξη όλων των πολιτιστικών συλλόγων της Κερατέας.

Το παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία Μπιζάνι γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σε μια κοινή προσπάθεια να αναβιώσει και να γίνει θεσμός.

ekdhlvsh-mpizani-keratea8

ekdhlvsh-mpizani-keratea7

ekdhlvsh-mpizani-keratea6

ekdhlvsh-mpizani-keratea5

ekdhlvsh-mpizani-keratea4

ekdhlvsh-mpizani-keratea3

ekdhlvsh-mpizani-keratea2

ekdhlvsh-mpizani-keratea1

Φωτογραφίες Διονύση Κλάδη

Αρέσει σε %d bloggers: