Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤεχν/κό-Πολιτιστικό ΠάρκοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μνημόνιο συνεργασίας Τ.Π.Π.ΛΑΥΡΙΟΥ – NANJING ASSOCIATION FOR SCIENCE AND TECHNLOGY (NAST)

Ο καθ. Δημήτρης Καλιαμπάκος, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΕΜΠ (ΕΑΔΙΠ-ΕΜΠ) και το προσωπικό του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου (ΤΠΠΛ) υποδέχτηκαν την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2016 την κινεζική αντιπροσωπεία από το Ίδρυμα Επιστήμης και Τεχνολογίας του Nanjing (Nanjing Association for Science and Technology-NAST).

Η πόλη Nanjing είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Jiangsu με πληθυσμό 8.3 εκατομμύρια κατοίκους και απέχει 300 km από τη Shanghai. Αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες πρωτεύουσες του αρχαίου κινεζικού πολιτισμού καθώς αποτέλεσε πρωτεύουσα αρκετών από τις δυναστείες της κινεζικής ιστορίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι φορείς παρουσίασαν τον ρόλο και τη δραστηριότητα τους με αναφορές στην ευρύτερη οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική κατάσταση του κάθε κράτους.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να τεθούν οι βάσεις για μια μελλοντική συνεργασία στους τομείς της τεχνολογίας, της επιστήμης, της εκπαίδευσης και της οικονομίας. Οι συνεργασίες που θα προκύψουν θα αφορούν εταιρείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση της αντιπροσωπείας στις ιστορικές εγκαταστάσεις του ΤΠΠΛ.
Η συμφωνία επισφραγίστηκε με την υπογραφή ενός μνημονίου που αφορούσε τις προοπτικές συνεργασίας των δύο μερών.

mnhmonio-synergasias1
Φώτο 1: Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Ο κ. Huang Min, Πρόεδρος του NAST και ο καθ. Δ. Καλιαμπάκος, Αντιπρόεδρος ΕΑΔΙΠ-ΕΜΠ.

mnhmonio-synergasias2
Φώτο 2: Ξενάγηση αντιπροσωπείας από την κ. Ολγα Σενή στο ιστορικό Μηχανουργείο