Πραγματοποιήθηκε στην Κερατέα η μουσική βραδιά με τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Θύμιο Στουραΐτη

Ύστερα από 37 χρόνια επέστρεψε στην πάνω πλατεία της Κερατέας, την γειτονιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε, ο μεγάλος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Θύμιος Στουραΐτης, σε μια μουσική βραδιά που συνδιοργανώθηκε από το Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός», τη «Χρυσή Τομή» και τον Λαογραφικό Σύλλογο Κερατέας «Απόλλων».

Η βραδιά ξεκίνησε με μια εκτενή αναφορά στη μουσική διαδρομή του Θύμιου Στουραΐτη και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτριος Λουκάς , απένειμε στον Θύμιο τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Ν.Π.Δ.Δ «Θορικός», της «Χρυσής Τομής» και του «Απόλλωνα» ως αναγνώριση της συμβολής του στο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι.

Ο Θύμιος Στουραΐτης που θεωρείται από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του μπουζουκιού, στην διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής του στο χώρο του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού, όπως Παπαϊωάννου, Μητσάκης, Χιώτης, Ζαμπέτας, Καζαντζίδης κ.α., και έχει συνθέσει πολλά δικά του τραγούδια τα οποία έχουν κυκλοφορήσει σε cd.

Στη συνέχεια του προγράμματος, Ο Θύμιος με την Μαρία Καπετανίδου στο τραγούδι και την Ράνια Γκικοπούλου στην κιθάρα, ταξίδεψαν το κοινό της Κερατέας με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια.

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτριος Λουκάς, ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Αναστάσιος Αντωνίου, ο τέως Δήμαρχος Κερατέας κ. Σταύρος Ιατρού, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωτήριος Ιατρού, η Τοπική Σύμβουλος κα Θεοδώρα Θηβαίου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Δήμου μας, εκ των οποίων και ο αδερφός του Θύμιου και Πρόεδρος της Δημοτικής Χορωδίας Κερατέας, κ. Βασίλειος Στουραΐτης.

Φωτογραφίες: Διονύσης Κλάδης

stouraiths-keratea1

stouraiths-keratea2

stouraiths-keratea3

Αρέσει σε %d bloggers: