Ευχαριστίες της διοίκησης της Τράπεζας Αίματος Λαυρίου

Η Διοίκηση της Τράπεζας Αίματος Λαυρίου, ευχαριστεί θερμά τους Εθελοντές Αιμοδότες που ανταποκριθήκαν για μία ακόμη φορά στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Ανδρέα Λαυρίου με τη συνεργασία του νοσοκομείου «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».

Συλλέχθηκαν 89 φιάλες αίματος, σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, υψηλών θερμοκρασιών και σε μεσημεριανές ώρες που οι εθελοντές όμως δεν δίστασαν να θυσιάσουν το μπάνιο τους, πιστά ανταποκρινόμενοι στο θεσμό της προσφοράς αίματος. Ιδιαίτερα χαρούμενους όμως μας έκαναν οι 21 νέοι αιμοδότες που προστέθηκαν στα μητρώα μας, όλοι νεαρής ηλικίας, που αποτελούν το ελπιδοφόρο μήνυμα της συνέχισης αυτής της πολύτιμης προσφοράς αλλά και η κατανόηση της σημαντικότητας της αιμοδότησης στα νέα παιδιά.
Οι εκπλήξεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Δύο νεαρές κοπέλες δήλωσαν δωρητές αιμοπεταλίων και μυελού των οστών ενώ δύο άντρες μεγαλύτερης ηλικίας δωρητές οργάνων, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο σε μία νέα τάξη πραγμάτων για την πόλη μας αλλά και ισχυροποιώντας την Τράπεζα Αίματος Λαυρίου στις πρώτες θέσεις Πανελλαδικά σύμφωνα με τις στατιστικές του νοσοκομείου «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».

Σε μια τέτοια προσπάθεια όμως δεν υπάρχουν μόνο θετικά. Η Τράπεζά μας, από την αρχή της λειτουργίας της ποτέ δεν αρνήθηκε την κάλυψη αίματος σε κάθε συμπολίτη μας, είτε συνάνθρωπο εκτός Λαυρεωτικής, που το είχε ανάγκη έστω, κι αν δεν ήταν εθελοντής. Πάντα με τη δέσμευση του εντολέα, όταν βρισκόταν στη δύσκολη στιγμή, ότι στην επόμενη αιμοδοσία θα προσπαθήσει να καλύψει τις μονάδες που δανείστηκε. Δυστυχώς όμως, ήταν ελάχιστες οι περιπτώσεις που ανταποκρίθηκαν στη δέσμευση αυτή και θυμήθηκαν την υποχρέωσή τους όταν το πρόβλημα είχε περάσει.

Λόγω της αυξημένης ζήτησης –των μη εθελοντών- αναγκαζόμαστε να εφαρμόσουμε το καταστατικό μας και εφεξής, να καλύπτουμε τις ζητήσεις μόνο των εθελοντών αιμοδοτών, κρίνοντας κατ’ εξαίρεση, και καλύπτοντας επείγουσες και μόνο περιπτώσεις και όχι προγραμματισμένες επεμβάσεις, που δίνουν χρόνο στους συγγενείς να προετοιμαστούν.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πατέρα Κωνσταντίνο Συρίγο για την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου αλλά και όσους μας στήριξαν έμπρακτα και σε αυτή την αιμοδοσία.

Εκ της Διοικήσεως

Αρέσει σε %d bloggers: