Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
Lavriaki.gr
ΣούνιοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανοιχτός ο αρχαιολογικός χώρος στο Σούνιο στην αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της Πανσελήνου, Πέμπτη 18 Αυγούστου, αλλά και στις 17, 19, 20 και 21 Αυγούστου, σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.

Περιλαμβάνουν μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης.

Κλειστή θα παραμείνει η Ακρόπολη, ωστόσο θα παραμείνει ανοιχτό το Μουσείο της Ακρόπολης αλλά και ο αρχαιολογικός χώρος στο Σούνιο.
Επισκέψιμος θα είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης.
Ανοιχτό το κάστρο του Πλαταμώνα, ο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, το Ιερό των Θεών στη Σαμοθράκη, η αρχαία Ολυμπία, αλλά και η Φαιστός.

Στην Αττική
Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Βραυρώνας. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Βραυρώνας από τις 19.00 έως τις 20.30. Συναυλία τζαζ μουσικής στον προαύλιο χώρο του Μουσείου από τον σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη και τους συνεργάτες του μουσικούς Μαρία Μανουσάκη σε ακουστικό/ ηλεκτρικό βιολί, Γιάννη Κιριμκιρίδη στα πλήκτρα, μιχάλη Ευδαίμονα στο μπάσο και Κώστα Αναστασιάδη στα τύμπανα/ κρουστά από τις 21.00 έως τις 23.00.

Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου. 20.00 έως 24:00

Νομισματικό Μουσείο – Ιλίου Μέλαθρον. Η Ζωή Τηγανούρια μαζί με μια ομάδα καλλιτεχνών παρουσιάζει τα «Μονοπάτια της Μεσογείου και της Ελληνικής Παράδοσης», 20.00 – 24.00.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Στο ΕΑΜ θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις: 1. Παράσταση χορού και μουσικής από τον κορυφαίο χορευτή και χορογράφο του Μπαλέτου της Κρατικής Τηλεόρασης της Κούβας, Alejandro Ceballos, και τον συνθέτη και ερμηνευτή αρχαίας ελληνικής λύρας Νίκο Ξανθούλη στο αίθριο του ΕΑΜ. ώρα 20.30. 2. Αρχαιολόγοι του Μουσείου και Ξεναγοί θα αφηγηθούν άγνωστες και άκρως γοητευτικές ιστορίες της νύχτας που αφορούν ορισμένα από τα εκθέματα του ΕΑΜ. 3. Καλλιτέχνες που συμμετέχουν στις εκθέσεις σύγχρονης κεραμικής, γλυπτικής και εικαστικής δημιουργίας θα παρουσιάσουν τα έργα τους στο καφέ και στον ανανεωμένο κήπο του αιθρίου του ΕΑΜ. 4. Στην αίθουσα του βωμού (αιθ. 34) ο Νίκος Ξανθούλης θα ερμηνεύσει στο πιάνο τις μουσικές του σεληνόφωτος από ελληνικά τραγούδια του κλασικού ρεπερτορίου.

Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας. Συναυλία της Σόνιας Θεοδωρίδου 20:30 – 23:30.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr