Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΜακρόνησοςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επίσκεψη – εκδήλωση του ΚΚΕ στη Μακρόνησο

Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100χρονα του ΚΚΕ, διοργανώνει επίσκεψη – εκδήλωση το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη στις 19.00, στον ιστορικό – μαρτυρικό τόπο της Μακρονήσου.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με το μελοποιημένο από τον Θάνο Μικρούτσικο, έργο του Γιάννη Ρίτσου «Καντάτα για την Μακρόνησο».

Στο κάλεσμά τους η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ σημειώνουν: «Τιμάμε τους χιλιάδες κομμουνιστές και αγωνιστές του λαϊκού κινήματος που εξορίστηκαν στο «ελληνικό Νταχάου», υπέστησαν σωματικά και ψυχικά βασανιστήρια, θυσιάστηκαν στον αγώνα για την υπόθεση της εργατικής τάξης και του λαού.

Παράλληλα, διεκδικούμε να αναδειχθεί η Μακρόνησος, πραγματικά σε ιστορικό τόπο που να μπορεί ο λαός και η νεολαία να έρθει σε επαφή με την ιστορία του λαϊκού κινήματος της χώρας μας. Για αυτό το λόγο να διαμορφωθεί κατάλληλο λιμάνι ώστε να μπορεί να συνδεθεί με γραμμή πλοίου και να καταστεί, με αυτό τον τρόπο επισκέψιμη. Εμπνεόμαστε – διδασκόμαστε – συνεχίζουμε! Αντλούμε συμπεράσματα από την 100χρονη ηρωική πορεία του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η αναχώρηση για την Μακρόνησο, θα γίνει από το Λαύριο στις 17.00. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 5282523 και στις Κομματικές Οργανώσεις και Οργανώσεις της ΚΝΕ. Για τη μεταφορά στη Μακρόνησο, με λεωφορεία από την Αθήνα και με πλοίο από το Λαύριο, η συμμετοχή είναι 10 ευρώ το άτομο, μαζί με την επιστροφή.

http://www.902.gr/