Γιάννης Ψαρράκης: “Θλίβομαι προσωπικά που καλούμαι ως πρόεδρος της ομάδας να πληρώσω για να αγωνιστεί η ομάδα στην πόλη της”

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Λαύριο εξέφρασε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook, της απόψεις του για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα με το παραχωρητήριο του κλειστού γηπέδου Λαυρίου, από τον Δήμο Λαυρεωτικής.
Η ανακοίνωση:

Αγαπητοί φίλοι της ΚΑΕ

Αρχικά να τονίσω ότι μου προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση.

Καταφέραμε να το κρατήσουμε εκτός δημοσιότητας για πολλές ημέρες γιατί όλο αυτό δεν κάνει καλό σε κανέναν, ούτε στην ομάδα, ούτε στην πόλη μας. Εντέλει μετά την προχθεσινή άκαρπη συνάντηση με τον κο πρόεδρο του ΝΠΔΔ “ΘΟΡΙΚΟΣ” και Δήμαρχο μας, τα γεγονότα ξέφυγαν γιατί έπρεπε να ενημερώσουμε τους συνεργάτες μας αλλά και τους φιλάθλους.

Η κατάσταση λοιπόν έχει ως εξής:
Για να αγωνιστεί μια ομάδα είτε ερασιτεχνική είτε επαγγελματική σε ένα χώρο θα πρέπει να λάβει το σχετικό παραχωρητήριο από τον διαχειριστή του. Αυτό το παραχωρητήριο λάβαμε την περσινή χρόνια όπως και κάθε χρόνο από το Δήμο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον σχετικό Αθλητικό Νόμο το φιλοξενούμενο σωματείο οφείλει να καταβάλει στον ιδιοκτήτη/διαχειριστή του στάδιο/γηπέδου κλπ το 15% από τις εισπράξεις της (υπολογίζονται με συγκεκριμένο τρόπο).

Η αρχική συμφωνία που πήρε πέρσι το ΔΣ του ΝΠΔΔ “ΘΟΡΙΚΟΣ” έλεγε ρητά ότι η ομάδα ΔΕΝ θα καταβάλει χρήματα αλλά το ποσό που ορίζεται από τον αθλητικό νόμο θα αντιλογίζεται με αντισταθμιστικά οφέλη διαφήμισης και προβολής ήτοι:
– σταθερή επιγραφή εντός αγωνιστικού χώρου
– προβολή στα ενεργά led matrix της ΚΑΕ περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου
– διάθεση 20 δωρεάν προσκλήσεων για ειδικές ομάδες πληθυσμού
– συνδιοργάνωση λοιπών δράσεων (θυμίζω ενδεικτικά φιλανθρωπικό αγώνα με ΚΑΕ ΑΕΚ για τους πρόσφυγες του Λαυρίου)
(Δεν λαμβάνουμε υπόψη μας το όφελος από την παρουσία της ομάδας στην πόλη μας, την προβολή της πόλης, τον κόσμο που προσελκύει, τους εργαζομένους που απασχολεί κλπ. Αυτά εξυπακούονται!)

Τα παραπάνω περιγράφηκαν σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μετά από συνεννόηση των λογιστών και νομικών των δυο φορέων ώστε να αποτυπωθούν ξεκάθαρα, νόμιμα και ορθώς λογιστικά.

Αυτό το συμφωνητικό ζητήσαμε και περιμέναμε να υπογράφει.
Αντί αυτού λάβαμε ένα νέο ιδιωτικό συμφωνητικό που περιέγραφε εκτός των άλλων τα εξής:
– καταβολή του 15% μετά το πέρας κάθε αγώνα
– ελάχιστη καταβολή 800€ πλέον ΦΠΑ ανά αγώνα που θα προκαταβάλλεται 2 μέρες πριν από κάθε αγώνα.
– 5000€ εγγύηση που θα καταβληθεί στο λογαριασμό του ΝΠΔΔ για τα επόμενα μισθώματα (απομακρύνθηκε ως όρος στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης)
– τρίτος εγγυητής που δεσμεύεται με την προσωπική του περιουσία σε περίπτωση μη καταβολής των μισθωμάτων (απομακρύνθηκε ως όρος κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης)
– 25 προσωπικές ονομαστικές προσκλήσεις VIP (οι προσκλήσεις για ευπαθείς ομάδες, μου έγιναν προσωπικές και ονομαστικές)
– αγνόησή της συμφωνίας περί αντισταθμιστικού οφέλους (άρα τελικά να πληρώνει η ΚΑΕ για να αγωνίζεται στην πόλη της)

Το εν λόγω έγγραφο μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων που εμείς επιδιώξαμε (γιατί ήταν αδύνατο να κλείσουμε ραντεβού με τους εμπλεκόμενους παρ’ ότι γνώριζαν ότι η προθεσμία κατάθεσης του παραχωρητηρίου έχει εκπνεύσει ήδη και έχουμε ζητήσει ολιγοήμερη παράταση) κατέληξε στα χέρια μας ενυπόγραφο δλδ τελεσίγραφο!!!!

Φίλοι της ΚΑΕ,

Θλίβομαι προσωπικά που καλούμαι ως πρόεδρος της ομάδας να πληρώσω για να αγωνιστεί η ομάδα στην πόλη της.

Δεν ζητήσαμε να παρανομήσει κανένας (γιατί μπορεί να ακουστεί και αυτό) αλλά το αντίθετο. Θέλουμε να είμαστε τυπικοί και νομότυποι. Μην ξεχνάμε ότι η ΚΑΕ είναι μια ανώνυμος εταιρεία με ΔΣ που ευθύνεται με την υπογραφή του, ορκωτούς λογιστές, πληρώνει ΙΚΑ και ΦΜΥ, καταθέτει ισολογισμούς, ελέγχεται από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κάθε χρόνο την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον ΕΣΑΚΕ.
Τονίζω επίσης ότι ο νόμος που αναφερόμαστε ισχύει για ΟΛΑ τα αθλητικά σωματεία και επαγγελματικά και ερασιτεχνικά. Αν λοιπόν απαιτηθεί στην ΚΑΕ μόνο, τότε ποιος παρανομεί; Ή να ετοιμάζονται και τα άλλα σωματεία της περιοχής μας να δώσουν από τα λίγα που μαζεύουν;

Το σίγουρο είναι πως αν θέλουμε θα βρεθεί λύση. Γιατί υπάρχουν τρόποι. Αυτό γίνεται παντού. Δεν ζητάμε καμία πρωτοτυπία.
Κάθε ευρώ μετράει για την ομάδα που έχει τεράστια έξοδα συντήρησης.
Και δυστυχώς εδώ μιλάμε για σοβαρά χρήματα. Αν ήταν κάτι μικρό θα το είχαμε δεχτεί.

Τέλος, απλά προς ενημέρωση, όσον αφορά τις εναλλακτικές, χθες δέχτηκα προσφορά από 3 στάδια που δέχονται να μας φιλοξενήσουν ΔΩΡΕΑΝ.
Ήταν πραγματικά συγκινητικό. Όμως δεν μπορώ να φανταστώ η ΚΑΕ ΛΑΥΡΙΟΥ να μην αγωνίζεται στο ΛΑΥΡΙΟ.

Είμαι σίγουρος πως τελικά η λογική θα πρυτανεύσει και θα έχουμε αίσιο τέλος.
Οι επαφές με το Δήμο συνεχίζονται.
Θεωρώ πως ο Δήμαρχος έχει παραπλανηθεί και τον έχουν συμβουλέψει με λανθασμένο τρόπο.

Αρέσει σε %d bloggers: