Επιμνημόσυνη δέηση παρουσία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών – Κωνσταντινουπολιτών Λαυρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου

Την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 2556/5.7.1993 εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιτελούμε την μνήμη των Μητροπολιτών και Εθνομαρτύρων Χρυσοστόμου Σμύρνης, Αμβροσίου Μοσχονησίων, Γρηγορίου Κυδωνιών, Προκοπίου Ικονίου, Ευθυμίου Ζήλων και των συν αυτοίς αναιρεθέντων κατά την μικρασιατική καταστροφή μαρτύρων (1922).

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην αυτών, παρουσία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών – Κωνσταντινουπολιτών Λαυρίου καθώς επίσης διαβάστηκε το ιστορικό των γεγονότων της μικρασιατικής καταστροφής και η αξία της τιμής αυτής της ημέρας από όλους μας, εκ μέρους του Συλλόγου από την κ. Τριανταφυλλιά Μήτρου.

Είναι άξιο αναφοράς και ιστορικής σημασίας ότι την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 χειροτονήθηκε από την Α.Θ.Π τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο ο πρώτος Μητροπολίτης Σμύρνης, ύστερα από την μικρασιατική καταστροφή !

Αιωνία αυτών η μνήμη !

mikrasiates-lavrio-agios-andreas2

mikrasiates-lavrio-agios-andreas3

mikrasiates-lavrio-agios-andreas1

Αρέσει σε %d bloggers: