Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τι θα γίνει τώρα με το Δημοτικό Στάδιο Κερατέας «Χρυσοπηγή Δεβετζή»;

Η απόφαση της ΙAAF με την οποία τιμωρείται η Πηγή Δεβετζή με τετραετή αποκλεισμό αλλά και με αφαίρεση των μεταλλίων που είχε κερδίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, επειδή τελικά βρέθηκε ντοπαρισμένη, δημιουργεί έντονες αντιδράσεις και στην Κερατέα!

Ο λόγος είναι ότι το δημοτικό στάδιο της πόλης φέρει το όνομά της, το οποίο μάλιστα είχε δοθεί σε ειδική τιμητική εκδήλωση η οποία είχε πραγματοποιηθεί στην πόλη, στις 2 Οκτωβρίου 2008, λίγες ουσιαστικά ημέρες μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου στη διάρκεια των οποίων είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα εις τριπλούν.

Το ίδιο χρονικό διάστημα η αθλήτρια είχε κερδίσει πλήθος άλλων μεταλλίων, ανάμεσά τους και αυτό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Οζάκα της Ιαπωνίας, τα οποία επίσης της αφαιρούνται με βάση της απόφαση της IAAF.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 2 Οκτωβρίου του 2008 η κ. Δεβετζή προσκλήθηκε από τον τότε δήμαρχο Κερατέας Σταύρο Ιατρού στην πόλη και σε μια λαμπρή εκδήλωση δόθηκε το όνομά της στο δημοτικό στάδιο.

Η αιτιολογία ήταν ότι η αθλήτρια είχε αναπτύξει στενούς δεσμούς με την Κερατέα αφού χρησιμοποιούσε το Δημοτικό στάδιο για τις προπονήσεις της δεδομένου ότι η μητέρα της κατοικούσε στην πόλη.

Στην εκδήλωση, για την οποία είχαν συμφωνήσει και τα αθλητικά σωματεία της πόλης αλλά και ο Αθλητικός Οργανισμός, είχε χαιρετήσει ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος είχε πλέξει το εγκώμιο της Πηγής Δεβετζή την οποία είχε χαρακτηρίσει, μεταξύ άλλων, «παράδειγμα προς μίμηση, ήθους, αγωνιστικότητας και επαγγελματισμού».

Το ερώτημα που τίθεται πλέον, μετά και την τελική απόφαση της IAAF η οποία οριστικοποιήθηκε και δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες, τι θα πράξει ο Δήμος Λαυρεωτικής και ο δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς αφού κάθε άλλο παρά τιμή περιποιεί μία επιγραφή στην οποία αναγράφεται το όνομα μιας ντοπαρισμένης αθλήτριας.

Από την άλλη πλευρά, υπό αμφισβήτηση πλέον τίθενται και οι λόγοι για τους οποίους ο τότε δήμαρχος Σταύρος Ιατρού – χωρίς βεβαίως να μπορεί να φανταστεί την εξέλιξη αυτή οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά – είχε σπεύσει να «βαφτίσει» το δημοτικό στάδιο.

Παράλληλα στην τοπική κοινωνία συζητείται ότι από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το όλο θέμα δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τον δήμο κάτι όμως που πλέον είναι περισσότερο από επιβεβλημένο.

http://www.notioanatolika.gr