Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΛιμάνιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μητσοτάκης: Μεγάλες οι αναπτυξιακές προοπτικές του Λαυρίου

Περιοδεία στον Δήμο Λαυρεωτικής πραγματοποίησε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για «πάρα πολλές σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές» της περιοχής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφτηκε το Δημαρχείο και συνάντησε με το δήμαρχο Δημήτρη Λούκα, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, όπως η ανεργία, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης  της περιοχής.

17139253.jpg
Ακολούθως επισκέφτηκε τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρό του κ. Εμμανουήλ Μαραγκουδάκη και ενημερώθηκε για τους λόγους που εμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού.

Συζήτησαν, επίσης, για τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει το λιμάνι με τη σύνδεση με την Αττική Οδό, τον προαστιακό, αλλά και την ολοκλήρωση των έργων υποδομής που έχουν δρομολογηθεί.

17139244.jpg
Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το σταθμό επιβίβασης και ελέγχου επιβατών στο λιμάνι του Λαυρίου.

Ακολούθησε επίσκεψή του στο Βιομηχανικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) Κερατέας, όπου συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο τον ενημέρωσε για σειρά προβλημάτων.

17139241.jpg
«Το Λαύριο είναι μια πόλη που έχει πάρα πολλές σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές. Το Λαύριο έχει τη δυνατότητα να γίνει το δεύτερο ουσιαστικό λιμάνι της Αττικής. Ένα σύνθετο λιμάνι το οποίο θα συνδυάζει κρουαζιέρα, εμπορικές χρήσεις, καθώς και χρήσεις ακτοπλοΐας και yachting.
Για να γίνει αυτό, όμως, είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν μια σειρά από έργα υποδομής, τα οποία θα μπορέσουν να διευκολύνουν την πρόσβαση στο Λαύριο. Αναφέρομαι συγκεκριμένα και στον προαστιακό, αλλά και στην επέκταση της Αττικής Οδού
» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

17139239.jpg
«Το Λαύριο ήταν μια πόλη ταυτισμένη στη συνείδηση των Ελλήνων με την αποβιομηχάνιση και την ανεργία. Σήμερα, το Λαύριο στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.
Μια πόλη η οποία δείχνει το δρόμο στο μέλλον. Μια πόλη η οποία μπορεί να αξιοποιήσει τα πολύ σημαντικά γεωγραφικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και να παράγει πλούτο
» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

http://www.star.gr


ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ