Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
ΕκδηλώσειςΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός Εγκαινίων Εκθέσεως Βυζαντινής Αγιογραφείας στο Επισκοπείο Λαυρίου

Με απλότητα τελέστηκε ο Αγιασμός των εγκαινίων της Εκθέσεως Βυζαντινής Αγιογραφίας το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 στο Επισκοπείο Λαυρίου παρουσία των Εφημερίων του Ι.Κ.Ν. Αγίας Παρασκευής π. Βασιλείου Περδικάκη και του Ι.Ν. Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου π. Κωνσταντίνου Συρίγου και π. Γρηγορίου Γκεζενέκ, καθώς και του νέου Αγιογράφου της Σχολής Βυζαντινής Αγιογραφίας κ. Γεωργίου Χούντα, των μαθητών – πτυχιούχων και μή της Σχολής, των οποίων τα εκθέματα υπάρχουν στην παρούσα έκθεση και είναι άξια θαυμασμού.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Αρχιερατικός Επίτροπος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Συρίγος, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και παρουσίασε τον νέο Αγιογράφο της Σχολής κ. Γεώργιο Χούντα, στους οποίους ευχήθηκε ”καλή ακαδημαϊκή χρονιά με δύναμη, εργατικότητα και διάθεση για νέα έργα”. Μεταξύ άλλων, μετέφερε τις ευχές του απελθόντος διδασκάλου Αγιογράφου της Σχολής κ. Νικολάου Λελεκάκη, ο οποίος για επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους θα διαμένει πλέον στη γενέτειρά του, νήσο Κρήτη.
Η έκθεση θα διαρκέσει μία εβδομάδα (έως 9 Οκτωβρίου 2016) και θα είναι ανοιχτή κάθε μέρα από 17:30 έως 19:30.

Τα μαθήματα της Σχολής ξεκινούν το προσεχές Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στα Πνευματικά Κέντρα των Ιερών Ναών Αγίας Παρασκευής και Αγίου Αποστ. Ανδρέου Λαυρίου. Στον Ι.Κ.Ν. Αγίας Παρασκευής θα γίνονται κάθε Σάββατο 16:30 – 18:30 και στον Ι.Ν. Αγίου Αποστ. Ανδρέου την ιδία μέρα 19:00 – 21:00.

Για περισσότερες πληροφορίες/επικοινωνία:
Ι.Κ.Ν. Αγίας Παρασκευής: 2292025336
Ι.Ν. Αγίου Αποστ. Ανδρέου: 2292022411

Εκ της γραμματείας

agiasmos-ekthesh-agiografias-episkopeio-lavrio1

agiasmos-ekthesh-agiografias-episkopeio-lavrio4

agiasmos-ekthesh-agiografias-episkopeio-lavrio3

agiasmos-ekthesh-agiografias-episkopeio-lavrio2

agiasmos-ekthesh-agiografias-episkopeio-lavrio5