Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
ΒΒΕΜΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το Βιοτεχνικό-Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο στη “Βραδιά του Ερευνητή”

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 το Βιοτεχνικό-Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο είχε τη χαρά να συμμετέχει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην κεντρική εκδήλωση της “Βραδιάς του Ερευνητή“, της μεγαλύτερης πανευρωπαϊκής γιορτής για την επιστήμη και την έρευνα, που φέτος φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος!

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πέτρωμα- Ορυκτό- Μετάλλευμα: Τα Ορυκτά στην καθημερινή μας ζωή» οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα πετρώματα, να τα επεξεργαστούν και μέσω πειραμάτων να ανακαλύψουν τις φυσικές ιδιότητες και τις χρήσεις τους στην καθημερινή μας ζωή.

Στις διαδοχικές δράσεις του προγράμματός μας που εντάχθηκαν στον προγραμματισμό του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), συμμετείχαν πάνω από 700 άτομα(οικογένειες, ομάδες παιδιών από σχολεία και άλλους φορείς, καθώς και μεμονωμένοι επισκέπτες). Η επιτυχημένη συμμετοχή του Μουσείου μας σε έναν τόσο σημαντικό θεσμό βρίσκεται στην καρδιά της αποστολής μας κι αποτελεί για εμάς επιβεβαίωση μιας προσέγγισης που δίνει την ευκαιρία στο ευρύτερο κοινό να γνωρίσει την επιστήμη και την έρευνα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στη υλοποίηση των δράσεων μας, τους διοργανωτές της “Βραδιάς του Ερευνητή” για την άψογη συνεργασία μας όπως και το χορηγό μας ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ-ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε. και τον υποστηρικτή μας ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΣΜΕ).

bradia-ereynhth2