Πρόσκρουση σκαφών στο Λαύριο και υλικές ζημιές σε σκάφη λόγω των καιρικών συνθηκών…

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΙΓΑΙΩΤΙΣΣΑ ΙΙ” ΝΚ 38 για περιστατικό πρόσκρουσης του εν λόγω σκάφους με το Θ/Γ “ISSHAM AL BAHER” σημαίας Σαουδικής Αραβίας το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στην αριστερή πλευρά του, όταν λόγω των ακραίων τοπικών καιρικών συνθηκών κόπηκαν οι κάβοι του ανωτέρω Θ/Γ.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή καθώς και το Ρ/Κ λιμένος «ΑΙΓΑΙΑΣ» ΝΠ 12032 το οποίο επανέφερε την ανωτέρω Θ/Γ ασφαλώς στην αρχική της θέση ενώ από μέλη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων διαπιστώθηκε θραύση κουπαστής της αριστερής πλευράς του “ΑΙΓΑΙΩΤΙΣΣΑ ΙΙ”.
Επιπροσθέτως, ενημερώθηκε η ανωτέρω Λιμενική Αρχή από τον φύλακα του Π/Γ “ΚΩΣΤΑΣ Κ” ΝΧ 09 ότι κόπηκαν κάβοι του και μέλη του Τοπικού Κλιμακίου

Επιθεώρησης Πλοίων διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω Π/Γ είχε απομακρυνθεί από τη θέση του και είχε σπάσει το φρένο πρυμναίου αριστερού βιντζιού.
Από τα ανωτέρω περιστατικά δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ακόμη, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπίστωσαν υλικές ζημιές σε ΙΧ οχήματα, σε ελλιμενισμένα και ανελκυσμένα σκάφη εντός της χερσαιας ζώνης λιμένος Λαυρίου.
Από το Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΙΓΑΙΩΤΙΣΣΑ ΙΙ” του “ISSHAM AL BAHER” και του “ΚΩΣΤΑΣ Κ”, μέχρι προσκόμισης των προβλεπόμενων πιστοποιητικών διατήρησης αξιοπλοΐας.

http://peiratikoreportaz.blogspot.gr

Αρέσει σε %d bloggers: