Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΣούνιοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σούνιο – Ελληνικό με καγιάκ για συγκέντρωση φαρμάκων

Τραβάνε… κουπί για καλό σκοπό οι κωπηλάτες του South Evian Gulf team (SEGT), μια ομάδα τολμηρών ανθρώπων που θα επιχειρήσουν έναν «μίνι» κωπηλατικό μαραθώνιο με απόπλου σήμερα από το Σούνιο και κατάπλου στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) αύριο Κυριακή.

Όπως τονίζει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της ομάδας, Άγγελος Χριστοφίδης, «το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού είναι ένας από τους λίγους φωτεινούς φάρους ανθρωπισμού μέσα στα χρόνια της κρίσης, που έδωσε και εξακολουθεί να δίνει ανάσες ζωής σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Κάνουμε, λοιπόν, αυτόν τον μικρό, αλλά συμβολικό κωπηλατικό διάπλου με sea-kayak, από το Σούνιο μέχρι το Ελληνικό μαζί με το ΜΚΙΕ, με σκοπό να ενισχύσουμε το έργο του, συγκεντρώνοντας φάρμακα για τους ανασφάλιστους και άπορους συμπολίτες μας».

Ο κ. Χριστοφίδης λέει χαρακτηριστικά ότι «ο κόσμος έχει ευαισθησία μέσα του, αλλά πολλές φορές χρειάζεται και ένα έναυσμα, ένα ερέθισμα, που θα τον κάνει να σηκωθεί από τον καναπέ, να κλείσει την τηλεόραση και να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το συνάνθρωπο, ορθώνοντας παράλληλα το ανάστημά του απέναντι στους ισχυρούς, σε αυτούς που τον θέλουν αιωνίως παθητικό δέκτη, μονίμως υποτελή και για πάντα δουλοπρεπή. Στο κουπί της ζωής, πυξίδα μας η αλληλεγγύη, με χαλύβδινη θέληση και πυγμή, για μία δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία».

Οι κωπηλάτες του εθελοντικής ομάδας μαζί με συναθλητές και άλλους θαλασσινούς συνοδοιπόρους τους, θα καλύψουν με καγιάκ ανοιχτής θαλάσσης την απόσταση των 26 ναυτικών μιλίων, παράκτια της Αττικής, με σκοπό τη συγκέντρωση φαρμάκων για τους ανασφάλιστους και άπορους συνανθρώπους μας, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, τους οποίους προσκαλούν αύριο στις 5 το απόγευμα στην παραλία του Αγ. Κοσμά για να προσφέρει ο καθένας οποιοδήποτε φάρμακο ή φάρμακα έχει τη δυνατότητα να δωρίσει στο ΜΚΙΕ, για την ενίσχυση του κοινωνικού φαρμακείου του.

https://www.alfavita.gr