Δήμος Λαυρεωτικής: «Χτύπησε» το κουδούνι για τους Σύριους μαθητές των HotSpots <ΦΩΤΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ>

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Δήμος Λαυρεωτικής στους μικρούς Σύριους πρόσφυγες, για την πρώτη τους μέρα στο σχολείο. Οι μαθητές των1ου&2ουΔημοτικών Σχολείων Λαυρίου και η Παιδική – Νεανική Χορωδία του Δήμου Λαυρεωτικής και το μαέστρο της Ευτύχη Ζαρμπ, υποδέχθηκαν τα προσφυγόπουλα με τραγούδια και μουσική, σε μια προσπάθεια να εξαλείψουν την αγωνία και την αμηχανία από τις παιδικές ψυχές για μια αλλιώτικη πρώτη μέρα στο σχολείο. Οι μικροί Σύριοι μαθητές θα έχουν απογευματινό ωράριο μαθημάτων(14:00 -18:00) και οι γλώσσες διδασκαλίας θα είναι στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

Σήμερα, τα παιδιά αυτά,που μέχρι πριν λίγο καιρό έκλειναν τα αφτιά τους για να μην ακούν τις σειρήνες και τους βομβαρδισμούς, που έβαζαν τα χέρια τους μπροστά στα μάτια τους για να μην βλέπουν τους νεκρούς και τα συντρίμμια, που μπήκαν σε βάρκες και διέσχισαν το Αιγαίο για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, θα βάλουν στην πλάτη μια σχολική τσάντα, θα μπουν στην τάξη και πίσω από τα θρανία θα ακούσουν τα λόγια ενός δασκάλου.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, που ήταν παρών σε αυτόν τον εναλλακτικό «αγιασμό» και με την ιδιότητα του δασκάλου δήλωσε ότι: « Όλοι έχουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Σκοπός της σημερινής «γιορτής» είναι να υπάρξει μια ομαλή ένταξη των παιδιών στο σχολείο και να αποφευχθεί μεσοπρόθεσμα κάθε είδους γκετοποίηση. Ο Δήμος στέκεται αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και εγγυάται τη διασφάλιση μιας ποιοτικής εκπαίδευσης, στα πλαίσια που του αναλογούν, τόσο για όλα τα παιδιά του Δήμου μας όσο και για τα προσφυγόπουλα.»

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

prosfyges-mathites-lavrio1

prosfyges-mathites-lavrio3

prosfyges-mathites-lavrio2


Η παιδική χορωδία του Δήμου Λαυρεωτικής υποδέχεται τους μαθητές της Δομής Φιλοξενίας Λαυρίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λαυρίου, παρουσία του Δημάρχου Κυρίου Λουκά Δημήτρη και της διευθύντριας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κυρίας Βασιλικής Ξυθάλη.

Δημοσιεύτηκε από Earth Refugee στις Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

https://left.gr

Αρέσει σε %d bloggers: