Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Δήμος Λαυρεωτικής συμμετέχει στη φετινή Παγκόσμια Ημέρα για τη Ψυχική Υγεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του ΟΗΕ

Ο Δήμος Λαυρεωτικής, στα πλαίσια της ενεργού συμμετοχής του στη φετινή Παγκόσμια Ημέρα για την Ψυχική Υγεία  του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του ΟΗΕ, στις 10 Οκτωβρίου 2016 (η οποία έχει ως θέμα: “Πρώτες Βοήθειες για Βλάβες Ψυχικής Υγείας”), εστιάζοντας στους πάσχοντες από κατάθλιψη, εκπόνησε και δημοσιοποίησε ευρέως, αφίσα και φυλλάδιο, με οδηγίες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της κατάθλιψης στους χώρους εργασίας.

Η αφίσα και το φυλλάδιο παρέχουν οδηγίες, τις οποίες θα είναι χρήσιμο να γνωρίζουν τόσο οι εργαζόμενοι στο Δήμο όσο και οι δημότες που επισκέπτονται οποιοδήποτε από τα δημοτικά κτίρια, ώστε να μπορούν να διαχειριστούν συνανθρώπους τους με κατάθλιψη ή άλλη ψυχική διαταραχή.

Την επιμέλεια και σύνταξη των οδηγιών της αφίσας είχε ο Δρ Ηλίας Ζορμπάς,MD, Ειδικός Ιατρός Εργασίας του Δήμου ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ, σε συνεργασία με τον κ. Θεόδωρο Μπάζα, MD, PhD, Ειδικό Ιατρό της Εργασίας, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, Ανώτερο Μέλος της Σχολής Ιατρικής της Εργασίας του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών του Λονδίνου.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς υποστήριξε ενθέρμως την ανωτέρω δράση και δήλωσε ότι: «Μέσω της υλοποίησης δράσεων Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου μας επιδιώκεται η κατανόηση των προβλημάτων και των πραγματικών αναγκών,  με κύριο στόχο την πρόληψη  και προαγωγή της ψυχικής υγείας των συνανθρώπων μας και την αντιμετώπιση ατομικών και κοινωνικών δυσκολιών».

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

 psyxikh-ygeia1