Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, 2025
Lavriaki.gr
ΛαυρεωτικήΣύλλογοιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Ετήσια Συνέλευση του συλλόγου “Περιγιάλι Λαυρεωτικής”

Φίλες και Φίλοι
Τη Κυριακή 09/10 πραγματοποιήθηκε η Γενική Ετήσια Συνέλευση του Συλλόγου μας όπου εκτός από τον Οικονομικό Απολογισμού του έτους, τα μέλη που παραβρέθηκαν ενημερώθηκαν για τα παρακάτω θέματα:

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ: Είμαστε στο σημείο όπου η β΄ ανάρτηση έχει ολοκληρωθεί, και έχουν εξεταστεί όλες οι ενστάσεις. Στις 28/9/2016 εγκρίθηκε από το δημοτικό Συμβούλιο η ανάρτηση της τρίτης φάσης όπου και θα αναρτηθεί εντός 20 ημερών.
Επίσης η γεωλογικές και υδραυλικές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και αναμένουμε την έκθεση των γεωλόγων μελετητών που είναι απαραίτητη για την ένταξη.
Ολοκληρώθηκε το σχεδιάγραμμα των δασικών χαρτών όπου είναι και αυτό απαραίτητο για την ένταξη στο σχέδιο πόλης.
Το Δ.Σ. του συλλόγου μαζί με την ομοσπονδία παρακολουθεί την πορεία της ένταξης και
θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την πολιτεία για να ενταχθούμε όσο γίνετε πιο γρήγορα, παράλληλα όμως πιέζουμε το υπουργείο να περάσει μαζί με την ένταξη νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ότι τα πρόστιμα που έχουμε πληρώσει για την τακτοποίηση με τον νόμο 4078 να συμψηφιστούν με την άδεια που θα πρέπει να βγάλουμε όταν μπούμε στο σχέδιο.

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ: Ο νομός 4178 πήρε παράταση μέχρι τις 8/02/2017. Ένας νέος νομός κατατίθεται και από ότι μαθαίνουμε θα είναι ευνοϊκότερος. Όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο θα έχετε πλήρη ενημέρωση από τον σύλλογο.

ΡΕΜΜΑΤΑ: Σε συνεργασία και με μηχάνημα της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ αυτό το διάστημα γίνεται καθαρισμός των ρεμάτων και διάνοιξη αυτών.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ: Οι συναντήσεις με την ηγεσία της ΔΕΥΑΤΗΛ είχαν σαν αποτέλεσμα τη συμφωνία των εργασιών που χρειάζονται να γίνουν για τη καλύτερη και πιο σωστή λειτουργία του Βιολογικού. Με την ομοσπονδία κάνουμε δειγματοληψίες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου από το τελευταίο φρεάτιο πριν τη θάλασσα, τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών ήταν εντός ορίων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται.

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ: Σε συνεργασία με την ομοσπονδία και με νομικό σύμβουλο συμμετέχουμε στο δικαστικό αγώνα για το λόφο όπου βρίσκεται ο Προφήτης Ηλίας, κατά της νομικής διεκδίκησης από τους επίδοξους διεκδικητές .
Έχει ορισθεί νέος πραγματογνώμονας κατόπιν παραίτησης του προηγούμενου και αναμένουμε την έκθεση του.

ΔΡΟΜΟΙ: Την Άνοιξη αλλά και το Καλοκαίρι με μηχάνημα του δήμου έγινε διάστρωση των κατεστραμμένων χωματόδρομων που είχαν τις προϋποθέσεις για επιδιόρθωση.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ: Δυστυχώς ο δήμος αδυνατεί να βάλει συγκοινωνία στις περιοχές μας σε καθημερινή βάση λόγω της οικονομικής κρίσης, εκτός από τις ημέρες που έχει λαϊκή, εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για την αποκατάσταση της συγκοινωνίας.

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: Καταβάλαμε πολλές προσπάθειες για την έγκαιρη συγκομιδή των απορριμμάτων. Πιέζουμε τον δήμο να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα που θα δώσουν μια σωστή εμφάνιση και καθαριότητα των χώρων. Θα πρέπει όμως και εμείς να προστατέψουμε αυτούς τους χώρους γι’ αυτό καμία σακούλα απορριμμάτων έξω από τους κάδους.
Η εικόνα ιδιαίτερα στην είσοδο της περιοχής μας είναι απογοητευτική, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι για να μην καταλήξουμε να έχουμε μια χωματερή στην περιοχή μας, στο χέρι μας είναι να έχουμε μια καλύτερη εικόνα στο μέλλον.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ: Έγιναν καθαρισμοί την Άνοιξη από τα χόρτα και τα απορρίμματα αριστερά και δεξιά των κεντρικών δρόμων.
Κατά την περίοδο του καλοκαιριού, καθαρίζουμε την παραλία από απορρίμματα τρεις φορές την εβδομάδα και την διαστρώνουμε πριν το καλοκαίρι.
Ασβεστώνουμε κολώνες, κορμούς δέντρων και κλαδεύουμε τα δέντρα και τους θάμνους στην παραλία μας και στους κεντρικούς δρόμους (Λ.Περιγιαλίου, οδ. Λέσβου, οδ. Ίμβρου, οδ. Περιγιαλίου, οδ. Βορείου Ηπείρου, οδ. Μεγ Αλεξάνδρου).
Ο σύλλογος από φέτος με δικά του μέσα και υλικά καθαρίζει και τους εσωτερικούς δρόμους αλλά υπάρχει για τους κατοίκους – μέλη μια μικρή οικονομική επιβάρυνση για τον εργάτη. << Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το Περιγιάλι καθαρό. >>

ΕΡΓΑ: Επισκευάσαμε τα σκαλοπάτια προς την παράλια με μπετόν.
Επιχωματώσαμε το κάτω προαύλιο του συλλόγου με κηπευτικό χώμα για να δημιουργήσουμε την παιδική χαρά.
Αυτό το διάστημα επισκευάζουμε και τοποθετούμε τα παιχνίδια στην παιδική χαρά.
Στο άμεσο μέλλον θα ξεκινήσουν εργασίες για την συντήρηση του κτιρίου του συλλόγου.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ: Η παιδική χαρά μεταφέρεται στο κάτω προαύλιο και θα εμπλουτιστεί και με αλλά παιχνίδια, θα λειτουργήσει όταν ο χώρος θα είναι ασφαλής.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Το Δ.Σ. διοργάνωσε φέτος με επιτυχία εκτός της καθιερωμένης πίτας, αποκριάτικο πάρτι στην αίθουσα του συλλόγου για μικρούς και μεγάλους, αποκριάτικο χορό σε κοσμική ταβέρνα, κατά την περίοδο του καλοκαιριού το σινεμαδάκι και καλοκαιρινό χορό στο προαύλιο του συλλόγου.
Οργάνωση ομιλιών με επιστήμονες με θέματα της καθημερινότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας και να βρούμε τρόπους για να ξεφύγουμε από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση
Έχουμε δημιουργήσει τμήμα γυμναστικής και ζωγραφικής για μικρούς και μεγάλους.

Ο σύλλογος μας με δασκάλα ζωγραφικής και γυμναστικής παραχωρεί την αίθουσα του συλλόγου για εκμάθηση και απασχόληση σε μικρούς και μεγάλους. Δεν υπάρχει χρηματικό κέρδος από αυτές τις δραστηριότητες αλλά δεν υπάρχει και επιβάρυνση για τον σύλλογο μας. Οι δασκάλες αμείβονται από τα άτομα που συμμετέχουν. Αυτό, βοηθά όμως, παράλληλα στη κοινωνικοποίηση και δραστηριοποίηση των μελών με επίκεντρο το σύλλογό μας.
Ζωγραφική παιδιών κάθε Σάββατο 10:30 (από 7 χρονών και πάνω).
Ζωγραφική ενηλίκων 2 φορές την εβδομάδα από 2 ώρες.
Γυμναστική γυναικών 2 φορές την εβδομάδα.
Επίσης κάθε Κυριακή πρωί λειτουργεί η Δανειστική Βιβλιοθήκη

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ: Στα σχέδια μας είναι να δημιουργήσουμε στο επάνω προαύλιο του συλλόγου ένα αθλητικό χώρο γήπεδο μπάσκετ – ποδοσφαίρου – βόλεϊ.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ Ο σύλλογος μας θα κόψει την πίτα την Κυριακή 29/01/2017 και ώρα 11:00 σας περιμένουμε όλους για να καλωσορίσουμε το νέο έτος.

Φίλες και φίλοι

Ο σύλλογος μας θα συνεχίσει να μάχεται για τα προβλήματα της περιοχής μας, αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει γι’ αυτό πρέπει να πείσουμε και άλλους κατοίκους από το Περιγιάλι να έρθουν κοντά στο σύλλογο μας γιατί όσο πιο πολλοί είμαστε τόσο περισσότερα μπορούμε να κερδίσουμε για την περιοχή μας. Το Δ.Σ του συλλόγου αποφάσισε στου δύσκολους καιρούς που περνάμε όλοι μας να μειώσει την συνδρομή από 30 ευρώ σε 20 δηλαδή 33% μείωση, ελπίζουμε αυτό το κίνητρο να φέρει και άλλα μέλη στο σύλλογο μας.

Οι ενημερώσεις των μελών μας θα γίνονται στις Γενικές Συνελεύσεις και στις κοπές πίτας, μέσω ενημερωτικών φυλλαδίων για θέματα και προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή μας και την εξέλιξη αυτών, και επίσης για τις δράσεις και δραστηριότητες που ασχολείται το Δ.Σ. του Συλλόγου μας οι τρόποι επικοινωνίας προς τα μέλη μας πλέον θα γίνεται μέσω μηνυμάτων στο κινητό σας ή μέσω email για όποιον διαθέτει.

Παρακαλούμε όσοι δεν έχετε δώσει, να στείλετε το κινητό σας και το email σας στο group του Συλλόγου ή στο email sullogos.perigiali@gmail.com
Επίσης μπορείτε να ενημερώνεστε και να παρακολουθείτε τις δράσεις μας μέσα από το Facebook: Εξωραιστικός Σύλλογος Περιγιάλι Λαυρεωτικής (www.facebook.com/PerigialiLavreotikis/)

perigialli-suneleush1

perigialli-suneleush2