Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΛαύριοΣχολείαΤεχν/κό-Πολιτιστικό ΠάρκοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το Εσπερινό Γυμνάσιο Λαυρίου στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου – ΦΩΤΟΣ

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Λαυρίου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της πρώην Γαλλικής Εταιρίας Μεταλλείων Λαυρίου όπου τώρα, μετά τις εργασίες αποκατάστασης, στεγάζεται το Τεχνολογικό-Πολιτιστικό Πάρκο.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τις εκπαιδευτικούς Μαρία Καγιάφα, Ειρήνη Μιχαηλίδου, υπεύθυνες του Κέντρου του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου,  για τον ορυκτό πλούτο της περιοχής μας από της αρχαιότητα μέχρι σήμερα και τις μεθόδους εκμετάλλευσής του. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της πρώην Γαλλικής Εταιρίας Μεταλλείων, γνώρισαν τον τρόπο επεξεργασίας των μεταλλευμάτων αλλά και ενημερώθηκαν για τη σημερινή χρήση των παλαιών κτιρίων. Σήμερα στεγάζουν καινοτόμες εταιρίες με έμφαση σε νέες τεχνολογίες.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μια από τις πολλές εκδηλώσεις επιμορφωτικού, πολιτιστικού χαρακτήρα που προγραματίζει για φέτος το Εσπερινό Γυμνάσιο. Ως γνωστόν, το Εσπερινό Γυμνάσιο λειτουργεί από πέρυσι στην πόλη μας με σημαντική εκπαιδευτική προσφορά σε ανήλικους μαθητές αλλά και ενήλικους εργαζόμενους ή ανέργους , που θέλουν να ολοκληρώσουν την φοίτησή τους στο Γυμνάσιο.

Συνοδοί Εκπαιδευτικοί:

Χρήστος Σκορίνης, Αγάθη Ζάππα, Παναγιώτης Αθανασίου

Θα μας βρίσκετε καθημερινά στην οδό Ανδρέα Κορδέλλα 2, Λαύριο (συστεγάζεται με το 1ο Γυμνάσιο Λαυρίου).

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 22920.25639,  Ηλ. διεύθυνση:  mail@gym-esp-lavriou.att.sch.gr

Το σχολικό ωράριο είναι καθημερινές 5:00μμ-8:50μμ.

facebook: ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

esperino-lavrio-tppl3

esperino-lavrio-tppl4

esperino-lavrio-tppl5

esperino-lavrio-tppl6

esperino-lavrio-tppl7

%d