Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΣχολείαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Οι Μικροί δημοσιογράφοι του 3ου Δημοτικού Σχολείου για την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το 2016 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου. Όλοι οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαυρίου συμμετείχαν σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λαυρίου.

Ξεκίνησαν το πρωί με τη συνοδεία των δασκάλων και πήγαν με τα πόδια προς το γυμναστήριο. Τα παιδιά της Ε’ Δημοτικού συμμετείχαν στα εξής αθλήματα: μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τένις, αντιπτέριση και χειροσφαίριση. Χωρίστηκαν σε ομάδες και συναγωνίστηκαν μεταξύ τους. Το κλίμα μεταξύ τους ήταν πολύ ευχάριστο. Όλοι έβαλαν τα δυνατά τους για να μπορέσουν να βγουν νικητές. Δεν υπήρχαν βραβεία. Αυτό, όμως, που κατάφεραν ήταν να γνωρίσουν καινούρια αθλήματα και να καταφέρουν να τα παίξουν. Τα παιδιά έφυγαν ενθουσιασμένα, λέγοντας το ένα στο άλλο πόσο πολύ τους άρεσε αυτή η ημέρα.

Κάθε παιδί πρέπει να αθλείται σε όποιο άθλημα αυτό επιλέξει, για να μπορεί να βρίσκεται πάντα σε σωματική και ψυχική υγεία.

Τάσος Πιτσικάλης

Λέγομαι Αναστασία Περδικάκη και είμαι δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας. Θα σας μιλήσω για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαυρίου που πήγε στο Κλειστό Γυμναστήριο λόγω της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Στο χώρο αυτό υπήρχαν διάφοροι γυμναστές, όπου ο καθένας έδειχνε το άθλημά του. Είχαν συμφωνήσει οι υπεύθυνοι με τους δασκάλους του σχολείου να υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, έτσι ώστε να προλάβουν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά. Δηλαδή, ο κάθε γυμναστής έπρεπε να πάρει από ένα τμήμα. Κάποια από τα αθλήματα ήταν: μπάσκετ, ταε κβο ντο, πυγμαχία, χάντμπολ, τένις.

Στο τέλος της ημέρας, πριν γυρίσουν στο σχολείο, ο υπεύθυνος του γυμναστηρίου έκανε κάποιες ερωτήσεις σε όλους τους μαθητές, όπως αν τους άρεσαν τα αθλήματα και αν θα ήθελε κάποιο παιδί να ασχοληθεί με κάτι. Τέλος, το σχολείο ευχαρίστησε όλους για αυτή την ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική ημέρα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας πω ότι ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία και, αν μου δινόταν η ευκαιρία, θα το ξαναέκανα !!!

Αναστασία Περδικάκη

Την Πέμπτη 5/10/2016 πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και είχα την τύχη να παρακολουθήσω από κοντά το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαυρίου και, συγκεκριμένα, το τμήμα Ε1. Οι δραστηριότητες έγιναν στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου, όπου τα παιδιά έφτασαν με τη συνοδεία των δασκάλων τους.

Το πρώτο άθλημα ήταν η πυγμαχία, όπου χωρίστηκαν σε ομάδες αγοριών και κοριτσιών και με την καθοδήγηση του δασκάλου έμαθαν κάποιες κινήσεις. Μετά από πεντάλεπτο διάλειμμα, τα παιδιά συνάντησαν τον δάσκαλο του μπάσκετ και, χρησιμοποιώντας μια 5άρα μπάλα, προπονήθηκαν βάζοντας καλάθια. Στη συνέχεια, χωρίστηκαν σε 4 ομάδες και έπαιξαν ένα μικρό τουρνουά. Μετά το διάλειμμα που ακολούθησε, για να ξεκουραστούν, οι μικροί αθλητές πήγαν στο χώρο του Ταε κβο ντο, όπου και βγάλανε τις κάλτσες τους για να διατηρήσουν καθαρό το δάπεδο και ο δάσκαλος τους έδειξε κινήσεις αυτοάμυνας.

Τέλος, συγκεντρώθηκαν όλοι οι μαθητές στο χώρο του Χάντμπολ και επέστρεψαν στο σχολείο τους κουρασμένοι αλλά γεμάτοι από νέες εμπειρίες, αφού η ουσία της ημέρας ήταν να γνωρίσουν νέα αθλήματα και να κατανοήσουν το «ευ αγωνίζεσθε».

Ραφαήλ Διόλατζης

hmera-panellhniou-athlhtismou1

hmera-panellhniou-athlhtismou2

hmera-panellhniou-athlhtismou3

hmera-panellhniou-athlhtismou4

hmera-panellhniou-athlhtismou5

hmera-panellhniou-athlhtismou6

hmera-panellhniou-athlhtismou7