Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΣχολείαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λαυρίου μέρος της Διεθνούς Στρατηγικής Σύμπραξης Erasmus+

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λαυρίου είναι μέρος μιας Διεθνούς Στρατηγικής Σύμπραξης Erasmus+, χρηματοδοτούμενης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα από το Βρετανικό Συμβούλιο. Αυτή η Σύμπραξη έχει ως στόχο να συνδέσει εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη την Ευρώπη, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, που έχουν σχεδιαστεί, για να φέρουν μια διεθνή διάσταση σε όλους όσους εμπλέκονται σε αυτή.

Η Σύμπραξη στην οποία θα συμμετέχει το σχολείο μας ονομάζεται “Τέχνες & Παραδόσεις”. Οι μαθητές θα γνωρίσουν την καλλιτεχνική κουλτούρα και τις Παραδόσεις στις Τέχνες της χώρας μας και παράλληλα  θα τις μοιράζονται με τους συνομήλικούς τους στα σχολεία της Ευρώπης.

ΒΑΓΙΑ Η ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ (Η ΜΑΣΚΟΤ ΜΑΣ)

Η Βάγια θα επισκέπτεται τα άλλα σχολεία με τα οποία θα συνεργαζόμαστε και θα εξιστορεί στους μαθητές μας τις περιπέτειές της και όλα όσα έμαθε !!! Ορίστε και μερικές μασκότ από τις χώρες που συμμετέχουν…

maskot1 maskot2 maskot3 maskot4

Επισκέψεις

Κατά τη διάρκεια των τριών ετών της Σύμπραξης, οι εκπαιδευτικοί και το Διοικητικό Προσωπικό του Σχολείου μας, θα επισκεφθούν τα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. με τα οποία και θα συνεργαστούν. Το Πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2016 και έχει ημερομηνία λήξης τον Ιούνιο του 2019.

Τα Σχολεία που θα συνεργαστούμε: