Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
Lavriaki.gr
ΕκδηλώσειςΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό από το ΚΚΕ στο Λαύριο

«Το ΚΚΕ λέει ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι ταξικό και οφείλεται σε συγκεκριμένες αιτίες. Δεν γίνεσαι μετανάστης γιατί θέλεις, αλλά γιατί σε αναγκάζουν. Δεν αλλάζεις κοινωνική θέση επειδή άλλαξες χώρα. Εκμεταλλευόμενος ήσουν στη χώρα σου, εκμεταλλευόμενος θα είσαι και στη χώρα που μετανάστευσες. Κυνηγημένος ήσουν στη χώρα σου, κυνηγημένος είσαι και εκεί που μεταναστεύεις. Και στη χώρα σου και εκεί που μεταναστεύεις ο εχθρός είναι ίδιος». Αυτά υπογράμμισε την Κυριακή ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, σε εκδήλωση που έγινε στο Λαύριο στο παλιό Μηχανουργείο, με θέμα «Αλληλεγγύη στους μετανάστες. Εχθρός μας είναι ο καπιταλισμός. Οι θέσεις του ΚΚΕ για το Προσφυγικό». 

Ανάμεσα στα άλλα, στην ομιλία του ανέφερε πως το ΚΚΕ από τη μέρα της ίδρυσής του ήταν πιστό στην αρχή της διεθνιστικής αλληλεγγύης και δεν χώρισε ποτέ τους εργάτες με βάση τη φυλή, τη θρησκεία, την εθνικότητα.

Τόνισε ότι εχθρός των εργατών είναι ο καπιταλισμός, η αστική τάξη, προσθέτοντας ότι σήμερα τα θύματα του ταξικού πολέμου τα χωρίζει μόνο η εθνική προέλευση και τα ενώνει η καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στη συζήτηση που έχουν ανοίξει υποκριτικά αυτοί που προκαλούν τη μετανάστευση και την προσφυγιά, είπε ότι αυτοί κρύβουν πως τους μετανάστες και τους πρόσφυγες «τους έδιωξαν η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και μια σειρά άλλες χώρες, οι οποίες σε συνεργασία με τους ντόπιους καπιταλιστές της κάθε χώρας, εκμεταλλεύονται τον πλούτο των χωρών τους, ρίχνοντας τους λαούς στη φτώχεια και στη δυστυχία».

Όπως ανέφερε, πρόκειται για τους ίδιους που έλεγαν ότι συμφέρον της Ελλάδας είναι να διευκολύνει αυτούς τους πολέμους με τις στρατιωτικές βάσεις, με τη συμμετοχή του Στρατού σε αυτούς, για να πάρει μερίδιο από τα λάφυρα του πολέμου, δηλαδή, για να πάνε μετά την καταστροφή οι ελληνικές επιχειρήσεις να επενδύσουν, να βγάλουν κέρδη, να ανταγωνιστούν τις επιχειρήσεις άλλων γειτονικών χωρών.

«Όλοι αυτοί κρύβουν ότι την προσφυγιά και τη μετανάστευση τη γεννά ο καπιταλισμός, με την καταλήστευση του πλούτου των χωρών, του ιδρώτα των εργατών, με τους πολέμους του», υπογράμμισε ο Χ. Κατσώτης. «Ότι όλοι αυτοί που φεύγουν για να γλιτώσουν από την κόλαση του πολέμου, ξαναπέφτουν στα κολαστήρια της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, των μεροκάματων πείνας, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα, των κυκλωμάτων πορνείας, ναρκωτικών, χωρίς ίσα δικαιώματα στην Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφώνησε σε τίποτα από αυτά. Συμφωνεί με όλους τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, έμπλεξε την Ελλάδα πιο βαθιά στα πλοκάμια του ΝΑΤΟ και στις στρατιωτικές προετοιμασίες για νέες επεμβάσεις στη Μ.Ανατολή και ευρύτερα».

Αναφερόμενος στη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή είπε πως αυτή δεν στρέφεται μόνο ενάντια στους μετανάστες, αλλά γενικά ενάντια στους εργάτες. Δεν συγκροτήθηκε για να χτυπά μόνο τους εργάτες, αλλά όποιον εργάτη παλεύει για τα δικαιώματά του.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ πρόσθεσε πως «καλούμε τους εργάτες μετανάστες όπως και τους ‘Ελληνες εργάτες να οργανωθούν στα συνδικάτα τους και να παλεύουν ενωμένοι ενάντια στον κοινό εχθρό. Τους καλούμε να παλέψουν για να συγκροτήσουν μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία από τους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους που θα οργανώνει την πάλη ενάντια στην κυβέρνηση, την ΕΕ, την εργοδοσία, με στόχο να ανατρέψει την εξουσία των καπιταλιστών και να έρθει η εργατική τάξη, ο λαός στην εξουσία.

Να πάρουμε από τα χέρια των καπιταλιστών τα εργοστάσια, τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις τράπεζες, τα καράβια, τα μέσα μεταφοράς, τον ορυκτό πλούτο, τα πετρέλαια και να τα βάλουμε να δουλέψουν σχεδιασμένα για την εξυπηρέτηση των αναγκών των εργατών, των λαϊκών στρωμάτων και όχι όπως είναι τώρα που δουλεύουν για τα κέρδη των καπιταλιστών.

Να παλέψουμε δηλαδή για το σοσιαλισμό, όπου εκεί όλοι οι εργαζόμενοι άσχετα από εθνικότητα και χρώμα θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά, δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμό, θα έχουν ελεύθερο χρόνο ξεκούρασης, να ψυχαγωγούνται και να μορφώνονται, να ζουν ειρηνικά, όπως γινόταν στη Σοβιετική Ένωση και σε άλλες χώρες όπου υπήρξε ο σοσιαλισμός».

http://www.902.gr