Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΑΠΕ ΛαυρετικήΔήμος ΛαυρεωτικήςΝέα ΕποχήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: Άλλη μια χρονιά χωρίς γήπεδο η «Α.Π.Ε. Λαυρεωτική»

Με την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να επιχορηγήσει το Δήμο Λαυρεωτικής με ποσό 500.000 ευρώ για τη βελτίωση του γηπέδου «Παν. Βογιατζής», άνοιξε ο δρόμος για να αλλαχτεί ο χλοοτάπητας και να  γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να αδειοδοτηθεί το γήπεδο της «Λαυρεωτικής».

Όταν συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητήσαμε να συμπεριληφθούν στην προκήρυξη του διαγωνισμού εκτός του χλοοτάπητα και η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων, η δημιουργία εισόδου για τους φιλοξενούμενους, η κατασκευή αποδυτηρίων και η βελτίωση του φωτισμού. Τονίσαμε μάλιστα, ότι η επιχορήγηση της Περιφέρειας καλύπτει οικονομικά όλα αυτά τα έργα, σύμφωνα με πρόσφατες δημοπρατήσεις σε άλλες περιοχές.

Στις 12 Ιουλίου, δημοσιεύτηκε η διακήρυξη του διαγωνισμού και διαπιστώσαμε ότι περιελάμβανε ουσιαστικά μόνο την κατασκευή χλοοτάπητα με προϋπολογισμό 537.333,33 ευρώ.

Λίγες ημέρες πριν, ο Δήμος Χαλανδρίου είχε δημοπρατήσει ίδιο έργο, σε γήπεδο μάλιστα μεγαλύτερων διαστάσεων με προϋπολογισμό 233.926,00 ευρώ.

Ο κ. Λουκάς και η παρέα του εμφανίζονται πρόθυμοι να πληρώσουν υπερδιπλάσια χρήματα για το ίδιο έργο.

Οφείλουν μια απάντηση πριν απ’ όλους προς τη διοίκηση, τους αθλητές και τους φιλάθλους της «Λαυρεωτικής» και για την υπερτιμολόγηση του έργου αλλά και γιατί δεν συμπεριέλαβαν και τα υπόλοιπα έργα ώστε να αδειοδοτηθεί το γήπεδο και να παίζει στην έδρα της τους επίσημους αγώνες η ιστορική ομάδα.

Στις 3 Αυγούστου, η Επιτροπή Διαγωνισμών ανακήρυξε μειοδότη.

Δυστυχώς, η προχειρότητα και οι παλινωδίες της σημερινής διοίκησης του  Δήμου, ίσως και σκοπιμότητες, καθυστερούν την οριστικοποίηση και ανάδειξη του μειοδότη και την έναρξη των έργων.

Μετά από σειρά αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής που κάθε μια τους αναιρεί την προηγούμενη και αλλάζει την κατάταξη των συμμετεχόντων, φτάσαμε στο Νοέμβριο και οριστική απόφαση και υπογραφή σύμβασης δεν φαίνεται ακόμη στον ορίζοντα.

Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι ο «νοικοκύρης» και «παντογνώστης» Λουκάς στερεί το Δήμο από σημαντικά έργα με τον τρόπο που λειτουργεί και δε σέβεται τους κόπους και τον ιδρώτα ιστορικών σωματείων που υποχρεώνονται να παίζουν μακριά  από το «σπίτι» τους.

Τον καλούμε να δείξει έστω και τώρα την οφειλόμενη αναγνώριση των προσπαθειών της διοίκησης, των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων της «Λαυρεωτικής» να κρατήσουν την ομάδα όρθια και δυνατή αυτούς τους δύσκολους καιρούς, και να προχωρήσει αμέσως στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημοπρατηθούν άμεσα όλα τα έργα και να ξεκινήσουν το συντομότερο.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Νέα Εποχή»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ