Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
Lavriaki.gr
Εργατοϋπαλληλικό ΚέντροΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: “Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα στην Ελλάδα”

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΕΔΥΕ, των εργατικών σωματείων και φορέων της κοινωνικής συμμαχίας, ενάντια σε αυτό που εκφράζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα, που δεν είναι άλλο από την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, το κυνήγι του κέρδους των μονοπωλίων με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο.

Έρχεται στην χώρα μας σε μια περίοδο όπου οξύνονται οι αντιθέσεις, τα μονοπώλια δυσκολεύονται να ξεπεράσουν την κρίση, που αναζητούν νέα πεδία κερδοφορίας. Οι ανταγωνισμοί αυτοί εκφράζονται με το μακέλεμα του λαού της Συρίας, ενώ αστικές τάξεις όπως της Τουρκίας προβάλουν διεκδικήσεις βλέποντας «ζωτικό» χώρο στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιστή στα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, μας εμπλέκει όλο και πιο πολύ στο κουβάρι των αντιθέσεων, διαφημίζοντας την γεωστρατηγική θέση, θέλοντας να αναβαθμίσει τον ρόλο της ντόπιας αστικής τάξης, να πάρει κομμάτι από την λεία του πόλεμου. Έφεραν τον νατοϊκό στόλο στο Αιγαίο με πρόφαση το προσφυγικό και καλούν το ΝΑΤΟ να κάνει και άλλη βάση στην Κάρπαθο ως καλύτερο σημείο για ορμητήριο των φονιάδων ενάντιων των λαών.

Κανένας εφησυχασμός, ο λαός πρέπει να αντιδράσει στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Αυτοί που σήμερα εμφανίζονται ως εχθροί, αύριο μπορεί να είναι σύμμαχοι και το αντίστροφο. Μόνοι χαμένοι βγαίνουν οι λαοί, οι οποίοι πρέπει να βάλουν την σφραγίδα τους στις εξελίξεις, να πολεμήσουν την αιτία που είναι η καπιταλιστική βαρβαρότητα, να παλέψουν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πόλεμους και αυτούς που εξυπηρετούν.
Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, τον λαό της Λαυρεωτικής να πάρει μέρος στην συγκέντρωση την Τρίτη 15 Νοέμβρη 6:30μμ στην Ομόνοια. Αναχώρηση με πούλμαν από το άγαλμα μεταλλωρύχων 4:15μμ.

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους- παλεύουμε για να αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ- Ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννά κρίσεις, φτώχεια, πόλεμους, προσφυγιά.»

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 4:15 από Άγαλμα Μεταλλωρύχων

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ