Στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. επιτροπή του Δήμου Λαυρεωτικής

Την Πέμπτη 17/11/2016, επιτροπή του Δήμου Λαυρεωτικής, αποτελούμενη από το Δήμαρχο κ. Δ. Λουκά, τους πρώην Δημάρχους κ Σ. Ιατρού και κ. Κ. Λεβαντή, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Σ. Ρόζη και κ. Α. Μακρή και τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Οικιστικών Συλλόγων κ. Ε. Γώγο, επισκέφθηκαν το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. και συζήτησαν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με το κτηματολόγιο στο Δήμο Λαυρεωτικής.

Η αντιπροσωπεία, παρέδωσε το σύνολο των ομόφωνων αποφάσεων του Δήμου Λαυρεωτικής για το κτηματολόγιο και ιδίως την τελευταία που απειλεί για ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ Της ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, εάν δεν επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει.

Τα προβλήματα αφορούν:

  • Την ανάρτηση του κτηματολογίου πριν αναρτηθεί το δασικό κτηματολόγιο
  • Τον συνολικό χρόνο που δίνεται για ενημέρωση των ιδιοκτητών και κατάθεση ενστάσεων, όταν μάλιστα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η αποστολή των επιστολών προς τους ιδιοκτήτες καθώς και λειτουργικά προβλήματα του κτηματολογίου (χώροι, προσωπικό, κ.λπ.)
  • Την εφαρμογή του ν.719/77 στην Κερατέα, που απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες από τους ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ, και η μη ισχύς αυτού του νόμου για Λαύριο και Άγιο Κωνσταντίνο

Αποφασίστηκε η Κτηματολόγιο Α.Ε., να θέσει τα θέματα αυτά στο Διοικητικό της Συμβούλιο, την Τρίτη 22/11/2016 για απόφαση σύμφωνα με τις θέσεις της Επιτροπής του Δήμου, τις οποίες αποδέχεται.

Το Κτηματολόγιο θα απαντήσει με σαφήνεια για τα λειτουργικά ζητήματα και την παράταση, ενώ για τα θέματα του 719/77 και του Δασικού, θα γίνει συνάντηση με το αρμόδιο Υπουργείο.

Από την μεριά των εκπροσώπων της επιτροπής τονίσθηκε ότι το κυρίαρχο πρόβλημα είναι το Δασικό και ζητείται αφενός η εφαρμογή του ν.719/77 με διαδικασίες που θα παρακάμπτουν το δασαρχείο, δηλαδή μέσω κτηματολογίου και η επέκταση της ισχύς του νόμου στις περιοχές των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.

Στη περίπτωση που δεν λυθεί το πρόβλημα, τίθεται ζήτημα αναστολής λειτουργίας του κτηματολογίου.

Αρέσει σε %d bloggers: