Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Lavriaki.gr
ΓΣ ΛαυρίουΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κόροιβος – Λαύριο 89-86 στην παράταση

Σε ένα τρομερό παιχνίδι που ήταν ντέρμπι μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Κόροιβος επικράτησε 89-86 του Λαυρίου, το έβαλε από κάτω του και πήρε… βαθιά βαθμολογική ανάσα!

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με τα… μπούνια στο ματς και προηγήθηκαν μετά από τρία λεπτά παιχνιδιού με 10-0, με τους Μπράουν και Χολ να αναλαμβάνουν το σκοράρισμα. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα γρήγορο 12-4, μειώνοντας τη διαφορά στο καλάθι (16-14), ωστόσο το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τον Κόροιβο στο +3 (22-19). Το δεύτερο δεκάλεπτο, είχε παρόμοιο ξεκίνημα με το πρώτο. Η ομάδα της Αμαλιάδας έκανε ένα επιμέρους 11-1 (33-20) και πήρε… μαξιλαράκι ασφαλείας, διατηρώντας τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (42-32).

Το Λαύριο έψαχνε τρόπο για να αντιδράσει και τον βρήκε δια χειρός Μπολντς, ο οποίος στην τρίτη περίοδο σκόραρε τους 13 από τους 22 πόντους της ομάδας του! Είχε, βέβαια, και άξιους συμπαραστάτες τους Σέλτον και Γιανγκ, που έβαλαν και αυτοί το… χεράκι τους για να καταφέρουν οι φιλοξενούμενοι να μπουν στο τελευταίο δεκάλεπτο μόλις 3 πόντους πίσω (57-54).

Οι δύο ομάδες μπήκαν χέρι-χέρι στην τέταρτη περίοδο κι έτσι πορεύτηκαν. Ο Κόροιβος έβρισκε πού και πού μικρές διαφορές (61-54 και 68-61), με το Λαύριο να τις ψαλιδίζει και να ξαναμπαίνει στη διεκδίκηση του ματς στο τελευταίο λεπτό. Αφού μείωσε στον πόντο με λέι απ του Γιανγκ, έκανε σκόπιμα φάουλ στον Βαν Όστρουμ, ο οποίος είχε 1/2 βολές (73-71). Με δεκατρία δεύτερα να απομένουν, οι γηπεδούχοι επέλεξαν να κάνουν φάουλ για να έχουν την τύχη στα χέρια τους. Ο Γιανγκ ευστόχησε και στις δύο βολές, ισοφάρισε το σκορ και στην τελευταία επίθεση ο Μιλουτίνοβιτς αστόχησε σε σουτ δύο πόντων, με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο το παιχνίδι συνέχιζε να είναι ντέρμπι! Το Λαύριο είχε το προβάδισμα στο πρώτο ενάμιση λεπτό (75-77), αλλά ο Κόροιβος δεν δυσκολεύτηκε να γυρίσει… τούμπα το σκορ, έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση. Τριανταπέντε δεύτερα πριν το τέλος δε και με το σκορ 86-84 υπέρ των γηπεδούχων, ο Περράκης έκανε επιθετικό φάουλ και έδωσε την ευκαιρία στον Χατζηνικόλα να πετύχει δύο εύκολους πόντους από τη γραμμή της φιλανθρωπίας και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, με το 89-86 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 42-32, 57-54, 73-73, 89-86