Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Παρουσία του Κλήρου και του λαού της Λαυρεωτικής πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Γέροντος Νεκταρίου Βιτάλη στον Ι.Ν. Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου

Σε ιδιαίτερες συγκινητικές στιγμές πραγματοποιήθηκε η ομιλία του πολυσέβαστου Γέροντος Νεκταρίου Βιτάλη από το Προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου Καμαρίζης, ο οποίος παρά το δύσκολο πρόγραμμά του και τη βεβαρημένη υγεία του ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Κωνσταντίνου Συρίγου.

Πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου και εν συνεχεία ο Γέροντας Νεκτάριος ομίλησε με θέμα “Εκκλησία και Άνθρωπος”. Αναφέρθηκε στη ζωή του Χριστιανού, η οποία πρέπει να περικλείεται από αγάπη και αλληλεγγύη μεταξύ όλων των εν Χριστώ αδελφών. Στο τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε σε αναμνήσεις των πνευματικών του παιδιών, όπως του π. Κωνσταντίνου, του π. Βλασίου κ.ά και ανθρωπίνως εξέφρασε το πως καμαρώνει για τον αγώνα και την προσπάθειά τους.

Τέλος, προσέφερε στον π. Κωνσταντίνο Συρίγο το μετάλιο του Προσκυνήματος του Αγίου Νεκταρίου, για να τον ενισχύει στον αγώνα του. Ο π. Κωνσταντίνος Συρίγος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Γέροντα Νεκτάριο για την ευλογία και τη χαρά που έδωσε σε όλους να παρευρίσκεται ανάμεσά τους.
Όπως είθισται ο Γέροντας Νεκτάριος έκλεισε τη βραδιά με τον Εθνικό Ύμνο.

Να έχουμε την ευχή του.

nekarios-vitalhs-lavrio5

nekarios-vitalhs-lavrio4

nekarios-vitalhs-lavrio3

nekarios-vitalhs-lavrio2

nekarios-vitalhs-lavrio1