Οδηγούνται σε αργό θάνατο τα ΕΑΣ δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Λαυρίου των ΕΑΣ ΑΒΕΕ Βαγγέλης Μακροδημήτρης

Σε μια δήλωσή του 313 λέξεων δίνει ανάγλυφα την εικόνα που υπάρχει σήμερα στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με τους εργαζόμενους να μένουν απλήρωτοι αλλά και τη μοναδική αμυντική βιομηχανία της χώρας να πνέει τα λοίσθια «με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» και αυτό ενώ υπάρχει η δυνατότητα να ξεπεραστούν οι οικονομικοί σκόπελοι.

Στη δήλωσή του ο κ. Μακροδημήτρης αναφέρει επί λέξει τα εξής: «Τα ΕΑΣ Α.Β.Ε.Ε., η μόνη αμυντική βιομηχανία της χώρας, που εδώ και 140 χρόνια τροφοδοτεί με όπλα και πυρομαχικά τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, οδηγείται στον αργό θάνατο.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας και αδυνατεί να εκπληρώσει και τις αναγκαίες οικονομικές της υποχρεώσεις. Παρά τις διαβεβαιώσεις του ΑΝ.ΥΠ.ΕΘ.Α. κ. Βίτσα, η κυβέρνηση προέβη στην κατάσχεση όλων των λογαριασμών της εταιρείας.

Επιπλέον χωρίς να διαθέτει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα είναι σαφές ότι η λειτουργία της καθίσταται αδύνατη ή παραμένει “προσωρινά κλειστή” κατά δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Χρηστίδη.

Ως εκ τούτου οι παραγωγικές γραμμές των εργοστασίων παραμένουν αδρανείς, οι ήδη αναληφθείσες συμβάσεις είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν ενώ οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες.

Η πώληση του οικοπέδου της Ελευσίνας που θα εξασφάλιζε μία στοιχειώδη ρευστότητα για την επανεκκίνηση της εταιρείας φαίνεται να ναυαγεί λόγω κραυγαλέων άστοχων χειρισμών της διοίκησης. Το πολυδιαφημιζόμενο επίτευγμα της διοίκησης Βασιλείου-Χρηστίδη για κεφαλαιοποίηση των χρεών της Εταιρείας προς το Ελληνικό Δημόσιο, που θα την καθιστούσε λειτουργική και βιώσιμη, παραμένει κενό γράμμα εφόσον εκκρεμεί η ψήφιση της νομοθετικής πράξης.

Έτσι τα ΕΑΣ Α.Β.Ε.Ε. ενώ είχαν επιτύχει το στόχο του θετικού λειτουργικού κέρδους (ΕΒΙΤDA) κατά το 4ο τρίμηνο του 2014, οδηγούνται σήμερα σε εκκαθάριση με πλήρη πολιτική ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τη στιγμή που η Τουρκία, διαθέτοντας 46 αμυντικές βιομηχανίες, θέτει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της συνθήκης της Λοζάνης και αμφισβητεί το status quo του Αιγαίου, η κυβέρνηση εξαφανίζει από τον χάρτη τη μοναδική αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Η κυβέρνηση οφείλει και αυτήν την ύστατη στιγμή να εξασφαλίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για τα ΕΑΣ Α.Β.Ε.Ε. καθώς και την απαιτούμενη οικονομική ρευστότητα για την επαναλειτουργία της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι εδώ και δέκα ημέρες πραγματοποιούν κατάληψη και αποκλεισμό της Κεντρικής Διοίκησης στην προσπάθεια για εξεύρεση άμεσης λύσης για τη βιωσιμότητα της εταιρείας. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα δικαιωθεί. Την οικονομία την ξαναφτιάχνεις κάποια στιγμή. Την πατρίδα που χάνεις, πολύ δύσκολα».

http://www.notioanatolika.gr

Αρέσει σε %d bloggers: