Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εκθέσεως εικαστικών «Sailing» στο πρώην ξενοδοχείο «Ευρώπη» στο Λαύριο – ΦΩΤΟΣ

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εκθέσεως εικαστικών «Sailing» της εικαστικού S. Evgena στο πρώην ξενοδοχείο «Ευρώπη» στο Λαύριο. Η έκθεση διοργανώνεται από τον Ι.Ν. Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου και τελείται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και της Περιφέρειας Αττικής.

Το πρωί της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, τελέστηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της εκθέσεως από τους Ιερείς της Λαυρεωτικής, παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων, του Προέδρου του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών κ. Αντωνίου Βογιατζή, της Διευθύντριας του Β.Β.Ε.Μ κ. Σοφίας Ρωκ-Μελά, πλήθους κόσμου και των αρχών της πόλεως του Λαυρίου. Μετά το πέρας του Αγιασμού, την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία της η Ανδρική Χορωδία Λαυρίου, η οποία ερμήνευσε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεόδωρου Γ. Λεμπέση.

Εν συνεχεία, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαυρεωτικής Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Α. Συρίγος, μετέφερε τις Αρχιερατικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους, ιδιαιτέρως τους Μεγάλους ευεργέτες της Λαυρεωτικής κ. Αθανάσιο και κ. Μαρίνα Μαρτίνου για την διάθεση του χώρου του πρώην ξενοδοχείου «Ευρώπη», ώστε να διεξαχθεί η έκθεση, την εικαστικό κ. Στέλλα Ευγένα για την προθυμία και θέλησή της να συμβάλει στη διοργάνωση και στην προσφορά των έργων της σε αυτή την έκθεση, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν στο έργο της Μ.Α.Φ «Γαλιλαία» της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, την Ανδρική Χορωδία Λαυρίου τον Πρόεδρο αυτής κ. Χάρη Συρίγο και τον μαέστρο κ. Θεόδωρο Λεμπέση για τη συμμετοχή και τη στήριξή τους σε εκδηλώσεις της τοπικής Εκκλησίας και επίσης όσους συνέβαλαν στη διοργάνωσή της.

Το βράδυ της ιδίας ημέρας παρουσιάστηκε ρεσιτάλ της υψιφώνου Antonella Orefice και του πιανίστα Neville Jason Fahy, παρουσία του Μεγάλου ευεργέτη κ. Αθανασίου Μαρτίνου, του Αντιπεριφεριάρχη κ. Πέτρου Φιλίππου, του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά και πλήθους κόσμου, οι οποίοι έσπευσαν να θαυμάσουν τα έργα της εκθέσεως και τους ταλαντούχους μουσικούς που άνοιξαν την αυλαία των εγκαινίων της. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Α. Συρίγος ευχαρίστησε για πολλοστή φορά τον αξιότιμο κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για όλη του τη συμβολή και αγάπη στις εκδηλώσεις της τοπικής Εκκλησίας της Λαυρεωτικής, καθώς επίσης και όλους που συνέβαλαν στη διοργάνωσή της.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο η Διευθύντρια της Μ.Α.Φ «Γαλιλαία» Δρ. Αλίκη Τσερκέζογλου Ογκολόγος, η οποία δια του λόγου της καθώς και με ψηφιακά μέσα παρουσίασε το έργο και το όραμα της Μ.Α.Φ «Γαλιλαία», διερμηνεύοντας τις ευχές και ευχαριστίες του πρωτεργάτη της «Γαλιλαίας» Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου. Η έκθεση «Sailing» θα παραμείνει έως τις 6 Δεκεμβρίου 2016 και θα είναι διαθέσιμη για το κοινό καθημερινά 18:00 – 22:00.

egkainia-sailing-lavrio6

egkainia-sailing-lavrio5

egkainia-sailing-lavrio4

egkainia-sailing-lavrio3

egkainia-sailing-lavrio2

egkainia-sailing-lavrio1

Αρέσει σε %d bloggers: