Οικονομικό σύστημα φωτισμού LED… Χρειάζεται ο Δήμος Λαυρεωτικής…

Αν ο Δήμος Λαυρεωτικής αντικαταστήσει τους συμβατικούς εξωτερικούς φωτισμούς, με το έξυπνο αποτελεσματικό και βιώσιμο σύστημα φωτισμού LED, επιτρέποντας έτσι στο Δήμο να εξοικονομήσει 80% από την κατανάλωση ενέργειας, δηλαδή πάνω από 900 MWh ετησίως.

Το έργο αυτό συμβαδίζει με την περιβαλλοντική στρατηγική που έχει στόχο πιο αποτελεσματικές, βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον ενέργειες.

Ένα έργο που θα περιλαμβάνει την αντικατάσταση των σημερινών φωτιστικών σωμάτων στους δρόμους εντός κατοικημένων περιοχών όπως πλατείες πάρκα με φωτιστικά LED, που καταναλώνουν περίπου 80% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τους συμβατικούς λαμπτήρες και έχουν διάρκεια ζωής περίπου 45.000 ώρες, δηλαδή πέντε φορές μεγαλύτερη σε σχέση με του συμβατικούς. Όταν το έργο εφαρμοστεί, πάνω από 1.000 – 1.500 συμβατικοί λαμπτήρες να αντικατασταθούν με ένα περιβαλλοντικά αποτελεσματικό σύστημα φωτισμού.

Επιπλέον το πρόγραμμα αυτό επιτρέπει στους διαχειριστές του Δήμου να επιτηρούν και να διαχειρίζονται το σύστημα φωτισμού, online και σε πραγματικό χρόνο. Η πλατφόρμα λογισμικού της Philips για το φωτισμό εξωτερικών χώρων City Touch, δίνει την δυνατότητα μέσω web εφαρμογών, απομακρυσμένη διαχείριση φωτισμού καθώς και διαχείριση παγίων στοιχείων φωτισμού για βελτίωση της διαχείρισης ενέργειας, μείωση λειτουργικού κόστους και κόστους συντήρησης.

Η Δημοτική αρχή δεν δείχνει την απαιτούμενη ευαισθησία στο περιβάλλον η Κερατέα χρειάζεται πολύ πράσινο, καθαριότητα, και αρκετό φωτισμό!!!.Αλλά και γενικότερα στο Λαύριο και την Λαυρεωτική.

Γράφει o Γιώργος Φλεβάρης
http://tropaio-news.gr

 

Αρέσει σε %d bloggers: