Εγκαινιάστηκε το παράρτημα της «Γαλιλαίας» στο Λαύριο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

Περιφέρεια Αττικής: Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος εγκαινίασε το παράρτημα της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής (Ι.Μ.Μ.Λ.) στη Λαυρεωτική παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου, του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά και τοπικών αρχών και φορέων της πόλης του Λαυρίου.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Φιλίππου εξαίροντας το έργο που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα η «Γαλιλαία», δεσμεύθηκε να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για την εξεύρεση τρόπων ενίσχυσης της συγκεκριμένης προσπάθειας από την Περιφέρεια Αττικής.

    Στη συνέχεια, ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Λαύριο (κατασκηνώσεις Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης), όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής και οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Λαυρεωτικής πρόσφεραν είδη πρώτης ανάγκης στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες και συνομίλησαν μαζί τους αλλά και με τους υπεύθυνους του κέντρου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Παράλληλα, συζήτησαν για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Λαυρεωτικής να σταθούν στο πλευρό των προσφύγων διευκολύνοντας με κάθε πρόσφορο μέσο τις συνθήκες διαβίωσης τους στο κέντρο.

egkainia-gallilaia-lavrio1

egkainia-gallilaia-lavrio2

egkainia-gallilaia-lavrio3

Αρέσει σε %d bloggers: