Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΛαύριοΜητροπολίτης ΝικόλαοςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στο Λαύριο εόρτασε φέτος τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος – ΦΩΤΟΣ

Στο Λαύριο εόρτασε φέτος τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος. Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου στην περιοχή του Θορικού στη Λαυρεωτική, ενώ συλλειτούργησαν μαζί του Ιερείς του Λαυρίου και των γύρω περιοχών παρουσία πλήθους κόσμου από περιοχές όλης της Μητροπόλεως και των αρχών του τόπου, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν με την παρουσία τους τα ονομαστήρια του οικείου Ποιμενάρχη τους και να πάρουν την ευλογία του.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στο βίο και τα θαύματα του Αγίου Νικολάου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε ευχές στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως στην κεντρική πλατεία του Λαυρίου, ενώ τέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων για την έναρξη λειτουργίας του ιατρικού εξεταστηρίου της Μ.Α.Φ “Γαλιλαία” στο Λαύριο, το οποίο στεγάζεται στο εκ βάθρων ανακαινισθέν Επισκοπείο από τους Μεγάλους Ευεργέτες της Λαυρεωτικής κ. Αθανάσιο και κ. Μαρίνα Μαρτίνου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος τίμησε με την παρουσία του τη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των εγκαινίων. Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος, συνοδεία του Αντιπεριφεριάρχη κ. Πέτρου Φιλίππου, του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά, των Αντιδημάρχων κ.ά μετέβη στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σούνιο, όπου ενημερώθηκε για τις υπάρχουσες συνθήκες από τον υπεύθυνο του Κέντρου κ. Γεώργιο Κασημάτη και επίσης με δωρεά της Ι. Μητροπόλεως παρέθεσε γεύμα στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες του κέντρου.

Το μεσημέρι της ιδίας μέρας στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου συνέφαγε με τους άρχοντες της πόλης και με 100 άπορους συμπολίτες μας, στους οποίους προσέφερε γλυκίσματα λόγω των ημερών. Του ευχόμαστε Έτη Πολλά, υγιή, με δύναμη και υπομονή στην Αρχιερατική του διακονία!

Πηγή φωτογραφιών:
Γιάννης Κυριακίδης
Αγγελική Ραγκούση
Δημοσιογράφος kirkinews.gr

Αρέσει σε %d bloggers: