Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Ποινικοποιείται το δικαίωμα στο κοινωνικό αγαθό της ενέργειας

Η ΡΑΕ, ποινικοποιεί το δικαίωμα στην πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό και τραβάει το σκηνή στο λαιμό της λαϊκής οικογένειας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ η ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) θέσπισε τον Κώδικα σχέσης των καταναλωτών με το δίκτυο, ο οποίος «τσουβαλιάζει» τις ρευματοκλοπές που γίνονται στους μετρητές για αλλοίωση της καταγραφόμενης ενέργειας, ή με αγκυρώσεις κατευθείαν από το κεντρικό δίκτυο, με την απλή επανασύνδεση ρεύματος λόγω αδυναμίας πληρωμής του καταναλωτή. Μετά από ελέγχους που θα διενεργήσουν συνεργεία, θα βγαίνουν φωτογραφία οι παραβιάσεις και θα προχωρούν σε πλήρη διακοπή της σύνδεσης (από την κολόνα).

    Ποινικοποιούν το δικαίωμα να ζεσταθούν οι άνεργοι και τους καταδιώκουν σαν εγκληματίες. Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στοχοποιεί τους πιο ευάλωτους για να εξυπηρετήσει την κερδοφορία των μονοπωλίων, να μην προχωρήσει σε παραπέρα εξοντωτικά μέτρα, όπως η διακοπή από την κολόνα, η αφαίρεση ρολογιών, τα πρόστιμα. Θα βρεθούν αντιμέτωποι με την συσσωρευμένη οργή του λαού. Την ίδια ώρα που προχωράνε σε μέτρα εκβιασμού ενάντια στα λαϊκά νοικοκυριά, μειώνουν την φορολογία για τους μεγάλους καταναλωτές τους βιομήχανους, δεν πληρώνουν σχεδόν ποτέ, γίνονται ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων. Αυτή είναι η ταξική τους πολιτική, κέρδη και τσάμπα ρεύμα  για το κεφάλαιο,  σκοτάδι και φτώχεια για τον λαό.

Καλούμε τον λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση να μην επιτρέψουμε να μείνει κάνεις χωρίς το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • φτηνό ρεύμα για τον λαό.
  • καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκή οικογένεια
  • να σταματήσει η χρέωση των ανέργων
  • να διαγραφούν χρέη από λογαριασμούς ανέργων
  • να ισχύσουν περισσότερες δόσεις
  • να μην ισχύσουν τα μέτρα της ΡΑΕ για τα οικιακά τιμολόγια.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αρέσει σε %d bloggers: