Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής κ. Π. Φιλίππου στις δύο σημαντικές βιβλιοπαρουσιάσεις στο Λαύριο

Σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για την παρουσίαση σημαντικών εκδόσεων παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου το διήμερο 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Αρχικά, το Σάββατο 10/12 βρέθηκε στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Λαύριο στην παρουσίαση της συλλεκτικής έκδοσης «Ευτέρπη» (Ημερολόγιο 2017) της Χορωδίας Λαυρίου, μιας πολύ ωραίας έκδοσης για την ιστορία της Χορωδίας αλλά και για το ιστορικό κτίριο «Ευτέρπη», ένα νεοκλασικό κτίριο φορτωμένο με πολλές μνήμες. Η «Ευτέρπη» χτίστηκε το 1893 από τη Γαλλική Εταιρεία Λαυρίου για να στεγάσει την ομώνυμη φιλαρμονική της ορχήστρα. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Φιλίππου δήλωσε ότι «το Λαύριο με την ιστορία, τα μνημεία και τους αγώνες του αναδεικνύει συνεχώς νέες πνευματικές δυνάμεις που προβάλλουν τη Λαυρεωτική και την ιστορία της και εμπλουτίζουν τις γνώσεις μας για την περιοχή».

Την επομένη (Κυριακή 11/12) έδωσε το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου «Το Λαύριο φέγγει» της Αθανασίας Μαρκουλή Μποντιώτη στο Παλαιό Μηχανουργείο στο λιμάνι του Λαυρίου. Πρόκειται για ένα βιβλίο για τις στοές και τα μεταλλεία του Λαυρίου που εξέδωσε η Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Δρ. Ιστορικός του Πανεπιστημίου της Iouvain la Neuve Γιώργος Ν. Δερμάτης, ο Μαθηματικός και Συγγραφέας Γιώργος Ιατρού, ο Θεολόγος – Ψυχολόγος (MSC) του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας και Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Λαυρίου Πέτρος Τσαλιαγκός και η συγγραφέας του βιβλίου, Φιλόλογος, Δρ. του ΕΜΠ Αθανασία Μαρκουλή – Μποντιώτη. Στις δύο βιβλιοπαρουσιάσεις στο Λαύριο παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.


Αρέσει σε %d bloggers: