Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Lavriaki.gr
ΣούνιοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Freestyle Football στα ερείπια του Belvedere Hotel στο Σούνιο – ΒΙΝΤΕΟ

Για το ξενοδοχειακό σύμπλεγμα Belvedere στα Λεγραινά Σουνίου,γνωρίζουμε σήμερα πολύ λίγες πληροφορίες. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80, ξεκίνησαν οι οικονομικές δυσκολίες για το μέχρι τότε φημισμένο ξενοδοχείο, που προβλήθηκε και μέσα από γνωστές ελληνικές ταινίες της εποχής (“Καμικάζι, αγάπη μου” κτλ).

Μετά από προσπάθειες να σωθεί το εν λόγω συγκρότημα, το 1987 η ιδιοκτησία περνάει σε άλλον. Η κατάσταση όμως χειρότερη από κάθε προηγούμενη χρονιά, καθώς οι περισσότεροι επισκέπτες είχαν αρχίσει να επιλέγουν τα παραθαλάσσια ξενοδοχειακά συμπλέγματα για να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Η οργάνωση θα μπορούσε να θεωρηθεί ανεπαρκής καθώς σταμάτησαν πλήρως και οι συνεργασίες με διάφορα πρακτορεία. Έτσι, το 1989 κλείνει τις πόρτες του επισήμως. Τη δεκαετία του ’90, έγιναν κάποιες άδοξες ενέργειες από Αιγύπτιους επιχειρηματίες να ξαναλειτουργήσουν το Belvedere σαν νυχτερινό κέντρο, αλλά απέτυχαν.

Έκτοτε, στέκει ερειπωμένο όλο το σύμπλεγμα σε μία τεράστια έκταση δίπλα από το επίσης εγκαταλελειμμένο εκκλησάκι του Ιωάννου του Προδρόμου. Το 2010, μπήκε στο σχέδιο ανακατασκευής αλλά μέχρι και σήμερα η εικόνα του παραμένει η ίδια.

Football Freestyler: Κατερίνα Καραλή.

http://www.cnn.gr