Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο μελέτη οδοποιίας στο Δήμο μας ύψους 5,2 εκατομμυρίων ευρώ

Καθοριστικής σημασίας για το Δήμο Λαυρεωτικής η απόφαση με την οποία εγκρίθηκε στη χθεσινή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μελέτη προϋπολογισμού έργου 5.200.000€ -με επιχορήγηση της Περιφέρειας Αττικής-, για την Οδοποιία του Δήμου Λαυρεωτικής, που αφορά στην ασφαλτόστρωση οικισμών και στη συντήρηση και επισκευή ασφαλτοστρωμένων και τσιμεντοστρωμένων οδών συνολικού μήκους 55 χιλιομέτρων. Η μελέτη ολοκληρώθηκε κατόπιν διαβούλευσης 8 μηνών με όλους τους Συλλόγους Οικιστών του Δήμου Λαυρεωτικής, καθώς και με άλλους φορείς.

Η Δημοτική Αρχή και οι Υπηρεσίες του Δήμου καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια και εργάζονται με ταχείς ρυθμούς, προκειμένου να ξεκινήσουν οι ασφαλτοστρώσεις στα μέσα του 2017.

Το παραπάνω έργο θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τους δημότες όσο και για το Δήμο, καθώς θα διευκολυνθεί η καθημερινότητα των κατοίκων, με ταυτόχρονη μεγάλη εξοικονόμηση δαπανών.

Το έργο αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για το μεγάλο μήκος του έργου της οδοποιίας, όσο και για το ότι ικανοποιήθηκαν 100% τα αιτήματα όλων των Οικισμών και των μεγάλων αστικών κέντρων του Δήμου μας (Κερατέα, Λαυρίο, Καμάριζα, Πλάκα, Λεγραινά και Λιμάνι Πασά).

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς δήλωσε ότι: « Παράλληλα με το ενδιαφέρον μας σε μια στρατηγική ενίσχυσης των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας, έχουμε στρέψει τις προσπάθειές μας και στην ωρίμανση μελετών και έργων υποδομής, αναγκαίων για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του, σε μία περίοδο οικονομικής στενότητας.

Υπάρχει άριστη συνεργασία του Δήμου μας με την Περιφέρεια, αλλά και με όλους τους φορείς του Δήμου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, όλους τους Προέδρους και τα μέλη των Δ.Σ. των Οικισμών για τη συμβολή τους στην εκπόνηση αυτής της μελέτης, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πέτρο Φιλίππου και την αγαπητή Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου για τη χρηματοδότηση ενός εξαιρετικά απαραίτητου και σημαντικού έργου που τόσο ανάγκη είχε ο Δήμος μας.»

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

Αρέσει σε %d bloggers: