Πραγματοποιήθηκε το “Μουσικό ταξίδι στο χρόνο…” από το Γυμνάσιο Κερατέας – ΦΩΤΟΣ

Ένα νοσταλγικό ταξίδι πίσω στο χρόνο γεμάτο μελωδίες από σπάνιες συσκευές αναπαραγωγής ήχου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές του Γυμνασίου Κερατέας, αλλά και οι γονείς τους, που ένιωσαν κι αυτοί για λίγο παιδιά, αναπολώντας τα χρόνια της δικής τους αθωότητας.

Με «ναυαρχίδα» της έκθεσης μια λατέρνα που παραχωρήθηκε ευγενικά από την συλλογή σκηνικών του STAR, αλλά και ένα σπάνιο γραμμόφωνο του 1910, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, αλλά και εθελοντές λάτρεις της μουσικής, ανέδειξαν γλαφυρά την πορεία της μουσικής μέσα από την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Μια ιστορική διαδρομή από τις αρχές του 20ου αιώνα, έως την εποχή των ξέφρενων υπαίθριων πάρτι της νεολαίας του 60’ με τα φορητά πικ απ σε βαλιτσάκια, αλλά και των ροκάδων που ήταν σε διαρκή ανοιχτό «πόλεμο» με τους … «καρεκλάδες», της δεκαετίας του 80΄.

Οι επισκέπτες της έκθεσης εκτός, από τις πρώτες συσκευές αναπαραγωγής ήχου, όπως ήταν η λατέρνα και το γραμμόφωνο, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ραδιόφωνα του μεσοπολέμου που λειτουργούσαν με λυχνίες, σπάνιους δίσκους βινυλίου, έναν «πειρατικό» ραδιοφωνικό σταθμό, ένα σπάνιο μπομπινόφωνο που χρησιμοποιούσαν για ηχογραφήσεις ραδιοφωνικοί παραγωγοί αλλά και … πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, καθώς και πολλά γκατζετάκια του 70΄ και του 80΄ όπως τα πρώτα τρανζιστοράκια τσέπης, τα νοσταλγικά γουόκμαν με κασέτες, και τα δημοσιογραφικά μαγνητοφωνάκια με μικρόφωνο.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ευχαριστεί θερμά τους συμπολίτες μας κ. Κωνσταντίνο Ελευθερίου, κα Μαρία Λιάγκη και κα Λίνα Τσώμου για την ευγενική παραχώρηση πολύτιμων όσο και σπάνιων συσκευών αναπαραγωγής ήχου που συνέβαλαν στην υλοποίηση της έκθεσης. Ευχαριστεί επίσης θερμά, τον γονέα καθηγητή Αγγλικών, κ. Νικόλα Ρασβάνη, καθώς και την κα. Ντέμη Δημοπούλου, δασκάλα και γονέα επίσης για την ενεργό συμμετοχή τους στην πραγματοποίηση της έκθεσης.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων σας εύχεται χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος.

Αρέσει σε %d bloggers: