Κ.Α.Ρ. Λαυρεωτικής: Γάλλοι αλληλέγγυοι στο Νεράκι για τους Πρόσφυγες

Μετά από καμπάνια που οργάνωσαν στην Γαλλία μάζεψαν ένα ποσόν, από αλληλέγγυους Γάλλους εργαζόμενους, με το οποίο κατάφεραν να προσφέρουν έναν ικανοποιητικό αριθμό σε κουβέρτες και υπνόσακους, καθώς και κάποιες θερμάστρες στους πρόσφυγες.

Οι εικόνες που αντικρίσαμε γύρω από τα κοντέινερς ήταν τρικτοκοσμικές και άκρως ντροπιαστικές. Δίπλα από τους πρόσφυγες έχει δημιουργηθεί χωματερή απειλώντας την υγιεινή των κατοίκων. Από την μια εορταστικές εκδηλώσεις και από την άλλη αυτή η εξαθλιωμένη εικόνα. Επίσης ο Δήμος αρνήθηκε πεισματικά να προχωρήσει σε σύνδεση του ρεύματος αφήνοντας οικογένειες με μικρά παιδιά να παγώνουν. Γι ‘αυτό το λόγο και μετά από δική μας παρέμβαση στην εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε και ευαισθητοποίηση αλληλέγγυων, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου προχώρησε έγκαιρα σε σύνδεση του ρεύματος προλαβαίνοντας έτσι τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Καταγγέλουμε την τιμωρητική λογική σε βάρος των προσφύγων στο Νεράκι. Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών. Εγκαλούμε τον Δήμο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες. Στεκόμαστε στο πλευρό των προσφύγων και των φτωχών.

https://rproject.gr

Αρέσει σε %d bloggers: